Négy Mancs: tovább listáznak

2010. május 5. 08:32

Továbbra is tizenöt magyar vállalat szerepel a Négy Mancs feketelistáján. A Baromfi Terméktanács szerint az állatvédő szervezet most arra törekszik, hogy megossza a hazai baromfiágazat szereplőit -írja a Magyar Hírlap.

Az osztrák állatvédő szervezet május 2-án frissítette legutóbb azt az "információs" listát, amelyen tizenöt magyar és húsz francia cég szerepel. Az állatvédők szerint ezek a cégek töméssel hizlalják a szárnyasokat.

A Négy Mancs egy pozitív listát is közzétett. Ezt a listát eljuttatta ötven németországi, tizennégy svájci és harminc osztrák szupermarketnek, nagykereskedőnek és élelmiszer-áruháznak. Erre felkerült a mezőkovácsházi Pannon Lúd Kft., a Kiskunhalasi Baromfi-feldolgozó Zrt. és a debreceni Tranzit-Ker Zrt., amelyek nagyrészt külföldi tulajdonban vannak.

Az állatvédők szerint ezek a vállalatok bizonyítottan nem alkalmaznak kényszertömést és élő állatokon végzett tolltépést, továbbá nem is dolgoznak fel olyan állatokat, amelyek ilyen termelői eljárásokon estek át.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM