18 °C Budapest

Négy Mancs: tovább listáznak

2010. május 5. 08:32

Továbbra is tizenöt magyar vállalat szerepel a Négy Mancs feketelistáján. A Baromfi Terméktanács szerint az állatvédő szervezet most arra törekszik, hogy megossza a hazai baromfiágazat szereplőit -írja a Magyar Hírlap.

Az osztrák állatvédő szervezet május 2-án frissítette legutóbb azt az "információs" listát, amelyen tizenöt magyar és húsz francia cég szerepel. Az állatvédők szerint ezek a cégek töméssel hizlalják a szárnyasokat.

A Négy Mancs egy pozitív listát is közzétett. Ezt a listát eljuttatta ötven németországi, tizennégy svájci és harminc osztrák szupermarketnek, nagykereskedőnek és élelmiszer-áruháznak. Erre felkerült a mezőkovácsházi Pannon Lúd Kft., a Kiskunhalasi Baromfi-feldolgozó Zrt. és a debreceni Tranzit-Ker Zrt., amelyek nagyrészt külföldi tulajdonban vannak.

Az állatvédők szerint ezek a vállalatok bizonyítottan nem alkalmaznak kényszertömést és élő állatokon végzett tolltépést, továbbá nem is dolgoznak fel olyan állatokat, amelyek ilyen termelői eljárásokon estek át.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?