Radikális változás az e-közigazgatásban

2010. április 27. 08:47

250-féle önkormányzati hatósági ügyintézés válik lehetővé a lakosság és a vállalkozások számára az interneten is a jövő év második felétől -írja a Világgazdaság.

Hazánkban ugyanis addigra jönnek létre azok az informatikai szolgáltató központok, amelyek kiépítésére régiónként másfél milliárd forintos európai uniós támogatást biztosít az Új Magyarország fejlesztési terv.

Az online, egyablakos önkormányzati közigazgatási szolgáltatások kiépítéséhez szükséges, úgynevezett ASP-központok pályázata iránt nagy volt az érdeklődés: a hét régióból tizenhárman jelentkeztek a kiírásra. Közülük választották ki azt a hét - az ilyen szolgáltatások működtetésében már jelentős tapasztalatokkal rendelkező - települési önkormányzatot, amely gazdája lehet a regionális központoknak.

A pályázat eredményeként a hét regionális ASP-központnak Debrecen, Érd, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár és Szombathely önkormányzata adhat otthont.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22