Nem alakul meg a korrupcióellenes hivatal

Pénzcentrum
2010. február 22. 09:17

Nem szavaz újra az Országgyűlés a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatal (KKH) megalakításáról ebben a ciklusban - írja a Napi Gazdaság.

Mai ülésén nem szavaz újra az Országgyűlés a tavalyi év végén Sólyom László köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött korrupcióellenes törvényről, így ebben a parlamenti ciklusban már biztosan nem döntenek a képviselők a kérdésben. A korábbi elképzelések szerint ez a törvény hívta volna életre idén március elsejével KKH-t.

Sólyom László indoklásában kiemelte, hogy a törvény bonyolultsága és a rendelkezéseinek hat különböző időpontban életbelépése, valamint a felkészülésre hagyott szűk határidők is megnehezítik a jogkövető magatartást, a jogalkalmazást, és veszélyeztetik a törvény hatékonyságát.

Azonban nem minden korrupcióellenes intézkedés megy veszendőbe az eredeti tervezetből. A bejelentővédelem intézményét ugyanis egy szocialista honatya zárószavazás előtti módosítója révén egy másik törvénycsomagban megszavazták a képviselők. KKH hiányában a korrupció gyanús ügyleteket bejelentő munkavállalók - munkáltatójukkal szembeni - megvédésének feladata a kormányzati "B" terv szerint az Igazságügyi Hivatalra hárul.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25