Szomorú: 2009 a bedőlt vállalkozások éve

Pénzcentrum
2009. december 28. 09:02

Soha annyi cégnek nem indult el a felszámolása, mint az idén, az év végig meghaladhatja a 15 ezret az eljárások száma -írja a Napi Gazdaság.

2010 első félévében biztosan nem várható jelentős javulás, továbbra is magas lesz a fizetésképtelenségi eljárások száma - mondta a Napinak Ézsiás Tünde, az Opten Informatikai Kft. céginformációs vezetője.

Az Opten felszámolásszámlálója év végéig pedig meghaladhatja a 15 ezret. Ez negatív rekord, soha ennyi vállalkozásnak nem indult el egy évben tartozásai miatt a felszámolása, mint 2009-ben. Az eddigi csúcstartó 2008 volt 11,5 ezer eljárással, amikor az utolsó negyedévben már éreztette hatását a gazdasági válság.

Az idei esztendő sajátossága, hogy tavalyhoz képest egyre nagyobb árbevételű cégek kerültek fizetésképtelenségi eljárás alá, köztük többmilliárdos forgalmúak is, és egyre több állás szűnt meg. A bedőlt nagy megrendelők és fővállalkozók sok kis céget hoznak nehéz helyzetbe.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm