Ferrari-alkatrészek Magyarországról: bővít a gyártó

Pénzcentrum
2009. december 22. 08:47

Jelentős beruházással fejlesztené európai központtá székesfehérvári gyárát a csúcsminőségű elektronikai cikkeket gyártó Harman International -írja a Napi Gazdaság.

Világszerte három gyártási központ kialakítását határoztuk el a fejlődő piacokon, Mexikó és Kína mellett székesfehérvári üzemünk lesz ezek közül az egyik - mondta a Napinak Dinesh C. Paliwal elnök-vezérigazgató. Miközben az Egyesült Államokban, Németországban, Nagy-Britanniában és Svájcban összesen közel 2000 dolgozótól vált meg a cég, a magyarországi létszámot 400 főről 700-ra emelik a mostani bővítéssel; a következő lépésben 1400, három-négy éven belül pedig 2000 főt foglalkoztatnának.

A jövőben a Harman integrált, teljes értékű termékek gyártásában gondolkodik Magyarországon, az egyes részegységek előállításától az összeszerelésig.

A mintegy tízezer főt foglalkoztató Harman International európai, észak- és dél-amerikai, valamint ázsiai üzemeiben luxuskategóriás autókhoz tervez, gyárt és értékesít csúcsminőségű autórádiókat, hangszórókat és elektronikai egységeket. Megrendelői között szerepel a BMW, az Audi, a Mercedes, a Porsche, és a Ferrari is.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm