11 °C Budapest

Nyugaton is keresik a magyar karácsonyfadíszeket

Pénzcentrum
2009. december 11. 09:17

Ismét sikeres a magyar manufakturális karácsonyfa- és asztalidísz-gyártás, amit az is jelez, hogy a "termelésbe" nagyobb vállalkozások is bekapcsolódtak, a kisebb üzemek száma pedig gombamód szaporodik -írja a Napi Gazdaság.

A növekedés elsődleges oka, hogy a természetes anyagokból, elsősorban a kézzel készült, exkluzív termékek iránt külföldön megnőtt a kereslet. Az amerikai és a nyugat-európai piacokon főként a bibliai jeleneteket ábrázoló, festett díszekre van igény.

A piac egyik szereplője, a Csorba Kft. ügyvezető igazgatója, Ilon Miklós szerint a hazai iparág elsősorban annak köszönheti fellendülését, hogy a sorozatban gyártott termékek iránt, főként a gazdagabb országokban, évről évre csökken a kereslet. Ráadásul az elmúlt időszakban több német és osztrák gyártó is Magyarországra telepítette a termelést.

Az ügyvezető szerint a karácsony előtti időszakban rendelésállományuk csaknem duplájára nőtt, termékeik 90 százalékát az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Németországban, Svédországban és Ausztriában értékesítik.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?