20 °C Budapest

2010-ben is megmarad az Új Magyarország Forgóeszköz Hitelprogram

2009. november 6. 13:02

Az Új Magyarország Forgóeszköz Hitelprogramot 2010. december 31-ig vehetik igénybe azok a mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek tevékenységük bővítéséhez kívánnak forgóeszköz-finanszírozáshoz jutni.

A K&H által nyújtott K&H Új Magyarország forgóeszköz hitel 2010. december 31-ig igényelhető, így még egy évig elérhető lesz a mikro-, kis- és középvállalkozások számára az európai uniós támogatás. Emellett az igénylő vállalkozások körének bővítésével több kkv számára jelenthet kedvezményes, 10%-nál alacsonyabb kamat melletti finanszírozási lehetőséget a hitelprogram - írja a bank sajtóközleménye.

A hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint, amelyet a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. 50-50 százalékban finanszíroz. A 100 milliárd forintos keretösszegből 14 milliárd forint a Közép-Magyarország Operatív Program, 86 milliárd forint pedig a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében kerül elosztásra.

A K&H által nyújtott uniós hitelt továbbra is tevékenység bővítéséhez szükséges forgóeszköz finanszírozásra lehet igényelni, ugyanakkor nem kell igazolni a tevékenységbővítést a kezdő vállalkozások számára, valamint a hitelintézeti hitellel nem rendelkező vállalkozások számára. "Nagy segítséget jelenthet, hogy bővült a programban finanszírozható vállalkozások köre, mivel immár nemcsak a termelő vagy szolgáltató tevékenységet végző cégek, de a kkv ügyfélkörben jelentős részarányt képviselő kereskedelmi vállalkozások is igényelhetik a konstrukciót" - magyarázta Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője. "Tapasztalataink szerint közel minden 3. igénylőt azért kellett elutasítanunk, mert tevékenységi köre nem felelt meg a korábbi követelménynek" - tette hozzá.

A bank Új Magyarország forgóeszköz hitele egyedülállóan alacsony, 10% alatti kamatfizetés mellett kínál hitelfelvételi lehetőséget a kkv-k részére. A hitel lejárata az ügyfelek igényeihez igazodva a hitelszerződés hatályba lépésétől számított 1 év + 1 nap, vagy 2 év lehet. A hitel igényléséhez önerő nem szükséges, legfeljebb 200 millió forint igényelhető. A tőketörlesztés lejáratkor egy összegben fizetendő vissza, lehetőség van azonban ingyenes előtörlesztésre. Amennyiben egy kkv nem rendelkezik elegendő tárgyi fedezettel, az intézményi garanciák segítségével erősítheti a hitelfelvételhez szükséges biztosítéki hátteret - a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt., a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., valamint az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezessége is bevonható.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm