13 °C Budapest

2010-ben is megmarad az Új Magyarország Forgóeszköz Hitelprogram

2009. november 6. 13:02

Az Új Magyarország Forgóeszköz Hitelprogramot 2010. december 31-ig vehetik igénybe azok a mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek tevékenységük bővítéséhez kívánnak forgóeszköz-finanszírozáshoz jutni.

A K&H által nyújtott K&H Új Magyarország forgóeszköz hitel 2010. december 31-ig igényelhető, így még egy évig elérhető lesz a mikro-, kis- és középvállalkozások számára az európai uniós támogatás. Emellett az igénylő vállalkozások körének bővítésével több kkv számára jelenthet kedvezményes, 10%-nál alacsonyabb kamat melletti finanszírozási lehetőséget a hitelprogram - írja a bank sajtóközleménye.

A hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint, amelyet a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. 50-50 százalékban finanszíroz. A 100 milliárd forintos keretösszegből 14 milliárd forint a Közép-Magyarország Operatív Program, 86 milliárd forint pedig a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében kerül elosztásra.

A K&H által nyújtott uniós hitelt továbbra is tevékenység bővítéséhez szükséges forgóeszköz finanszírozásra lehet igényelni, ugyanakkor nem kell igazolni a tevékenységbővítést a kezdő vállalkozások számára, valamint a hitelintézeti hitellel nem rendelkező vállalkozások számára. "Nagy segítséget jelenthet, hogy bővült a programban finanszírozható vállalkozások köre, mivel immár nemcsak a termelő vagy szolgáltató tevékenységet végző cégek, de a kkv ügyfélkörben jelentős részarányt képviselő kereskedelmi vállalkozások is igényelhetik a konstrukciót" - magyarázta Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője. "Tapasztalataink szerint közel minden 3. igénylőt azért kellett elutasítanunk, mert tevékenységi köre nem felelt meg a korábbi követelménynek" - tette hozzá.

A bank Új Magyarország forgóeszköz hitele egyedülállóan alacsony, 10% alatti kamatfizetés mellett kínál hitelfelvételi lehetőséget a kkv-k részére. A hitel lejárata az ügyfelek igényeihez igazodva a hitelszerződés hatályba lépésétől számított 1 év + 1 nap, vagy 2 év lehet. A hitel igényléséhez önerő nem szükséges, legfeljebb 200 millió forint igényelhető. A tőketörlesztés lejáratkor egy összegben fizetendő vissza, lehetőség van azonban ingyenes előtörlesztésre. Amennyiben egy kkv nem rendelkezik elegendő tárgyi fedezettel, az intézményi garanciák segítségével erősítheti a hitelfelvételhez szükséges biztosítéki hátteret - a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt., a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., valamint az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezessége is bevonható.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07