16 °C Budapest

2010-ben is megmarad az Új Magyarország Forgóeszköz Hitelprogram

2009. november 6. 13:02

Az Új Magyarország Forgóeszköz Hitelprogramot 2010. december 31-ig vehetik igénybe azok a mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek tevékenységük bővítéséhez kívánnak forgóeszköz-finanszírozáshoz jutni.

A K&H által nyújtott K&H Új Magyarország forgóeszköz hitel 2010. december 31-ig igényelhető, így még egy évig elérhető lesz a mikro-, kis- és középvállalkozások számára az európai uniós támogatás. Emellett az igénylő vállalkozások körének bővítésével több kkv számára jelenthet kedvezményes, 10%-nál alacsonyabb kamat melletti finanszírozási lehetőséget a hitelprogram - írja a bank sajtóközleménye.

A hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint, amelyet a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. 50-50 százalékban finanszíroz. A 100 milliárd forintos keretösszegből 14 milliárd forint a Közép-Magyarország Operatív Program, 86 milliárd forint pedig a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében kerül elosztásra.

A K&H által nyújtott uniós hitelt továbbra is tevékenység bővítéséhez szükséges forgóeszköz finanszírozásra lehet igényelni, ugyanakkor nem kell igazolni a tevékenységbővítést a kezdő vállalkozások számára, valamint a hitelintézeti hitellel nem rendelkező vállalkozások számára. "Nagy segítséget jelenthet, hogy bővült a programban finanszírozható vállalkozások köre, mivel immár nemcsak a termelő vagy szolgáltató tevékenységet végző cégek, de a kkv ügyfélkörben jelentős részarányt képviselő kereskedelmi vállalkozások is igényelhetik a konstrukciót" - magyarázta Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője. "Tapasztalataink szerint közel minden 3. igénylőt azért kellett elutasítanunk, mert tevékenységi köre nem felelt meg a korábbi követelménynek" - tette hozzá.

A bank Új Magyarország forgóeszköz hitele egyedülállóan alacsony, 10% alatti kamatfizetés mellett kínál hitelfelvételi lehetőséget a kkv-k részére. A hitel lejárata az ügyfelek igényeihez igazodva a hitelszerződés hatályba lépésétől számított 1 év + 1 nap, vagy 2 év lehet. A hitel igényléséhez önerő nem szükséges, legfeljebb 200 millió forint igényelhető. A tőketörlesztés lejáratkor egy összegben fizetendő vissza, lehetőség van azonban ingyenes előtörlesztésre. Amennyiben egy kkv nem rendelkezik elegendő tárgyi fedezettel, az intézményi garanciák segítségével erősítheti a hitelfelvételhez szükséges biztosítéki hátteret - a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt., a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., valamint az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezessége is bevonható.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem