5 °C Budapest

Itt nyílik az új IKEA: fellebbent a fátyol!

2009. október 16. 13:02

A Fourlis Holdings, az IKEA-franchise görögországi, ciprusi és bulgáriai tulajdonosa bejelentette, hogy néhány éven belül Szófiában nyit új áruházat.

A szófiai IKEA várhatóan 2013-ben nyitja majd kapuit, de Bulgáriában egy másik áruház tervei is körvonalazódnak. Sőt, a Balkánon az elkövetkező években összesen 12 IKEA-áruház indul majd. Nagyobb térképre váltás

A Fourlis egyébként már évek óta tervezi a svéd áruházlánc bulgáriai indulását, 2005 óta halasztják a szófiai áruház nyitását, de a 2013-as start most bizonyosnak tűnik. Ennek a legfőbb jele, hogy azt a földterületet is megvásárolták már, amelyen az áruház épül.

A bolgár IKEA-rajongóknak mindezidáig Bukarestbe vagy a görögországi Thesszalonikibe kellett utazniuk, ha Sörensen heverőre, vagy Billy könyvespolcra vágytak. Helyi hírek szerint mindkét áruház parkolójában rendszeresen lehet találkozni bolgár rendszámú autókkal, buszokkal.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem