13 °C Budapest

Újabb furcsa találmány: eldobható női vécé

2009. szeptember 3. 16:02

Imába foglalhatják a nők annak a német feltalálónak a nevét, akinek köszönhetően nem kell többé például órákat sorban állniuk az autópályák szélén található mosdó előtt, hiszen az eldobható, hordozható női vécébe bárhol, bármikor elvégezhetik dolgukat.

A Ladybag névre keresztelt vécé tulajdonképpen egy zacskó, amit olyan speciális anyaggal vontak be belülről, ami zselé szerű anyaggá változtatja a benne található, akár fél liter folyadékot, így az nem tud kifolyni belőle, és még a szagokat is semlegesíti. A szája kellően széles ahhoz, hogy ülve, guggolva, vagy akár állva is beletaláljon az ember.

Használható autóban, így nem kell az autópályák mentén, vagy a különféle fesztiválokon található közös vécéket igénybe venni. Elég ha elvonulunk a mosdó mögé, és ott gyorsan elvégezzük a dolgunkat - nyilatkozta a német Spiegel Online-nak a feltaláló, aki meglepő módon nő.

Egy Ladybaget egyszer lehet használni, és egy csomagban három darab található, melynek ára 11,27 euró. A piacra kerülése, vagyis tavaly október óta a forgalmazó cég számos megrendelést kapott, a világ különböző pontjairól, főként gyógyszertáraktól. Persze a vállalat célja az, hogy minden egyes autótulajdonos rendelkezzen a praktikus termékkel, ami egyedül Németországban 40 millió darabot jelent.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem