16 °C Budapest

Újabb furcsa találmány: eldobható női vécé

2009. szeptember 3. 16:02

Imába foglalhatják a nők annak a német feltalálónak a nevét, akinek köszönhetően nem kell többé például órákat sorban állniuk az autópályák szélén található mosdó előtt, hiszen az eldobható, hordozható női vécébe bárhol, bármikor elvégezhetik dolgukat.

A Ladybag névre keresztelt vécé tulajdonképpen egy zacskó, amit olyan speciális anyaggal vontak be belülről, ami zselé szerű anyaggá változtatja a benne található, akár fél liter folyadékot, így az nem tud kifolyni belőle, és még a szagokat is semlegesíti. A szája kellően széles ahhoz, hogy ülve, guggolva, vagy akár állva is beletaláljon az ember.

Használható autóban, így nem kell az autópályák mentén, vagy a különféle fesztiválokon található közös vécéket igénybe venni. Elég ha elvonulunk a mosdó mögé, és ott gyorsan elvégezzük a dolgunkat - nyilatkozta a német Spiegel Online-nak a feltaláló, aki meglepő módon nő.

Egy Ladybaget egyszer lehet használni, és egy csomagban három darab található, melynek ára 11,27 euró. A piacra kerülése, vagyis tavaly október óta a forgalmazó cég számos megrendelést kapott, a világ különböző pontjairól, főként gyógyszertáraktól. Persze a vállalat célja az, hogy minden egyes autótulajdonos rendelkezzen a praktikus termékkel, ami egyedül Németországban 40 millió darabot jelent.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?