Rémisztő: Horror Salgótarjánban!

2009. szeptember 2. 18:02

Bányarémfesztivált rendeznek a hétvégén között Salgótarjánban: lesz jelmezverseny, labdarúgótorna, és megnyitják a bányarém művészeti kiállítást is.

Idén első alkalommal szervezik meg a Salgótarjáni Bányarémfesztivált. A palóc hiedelemvilágban létező rémek megjelenítésére a nyár elején hirdetett művészeti pályázatot Salgótarján önkormányzata.

Az irodalmi források szerint néhány évtizeddel ezelőtt az itt élő bányamunkások még hittek különös lényekben, a bányákban felbukkanó titokzatos vizes emberekben. A palócok hiedelemvilágában élt a morkoláb, a gyerekeket ijesztgető kókó és a zsákos ember is.

Fotó: salgotarjan.hu

Péntek délután bányász emlékhelyet avatnak, majd megnyílik a tematikus művészeti kiállítás. Szombaton akadályverseny várja az iskolásokat, míg a sportbarátok a serdülő-öregfiú labdarúgótornán szurkolhatnak. Ezt követi a bányarém jelmezverseny és utcabál.
Vasárnap délután 4 órától operett és musicalgála várja a zenebarátokat, a programsorozatot Vörös István és a Prognózis koncertje zárja.

A főtéren egész nap bányászételek, lélekerősítők, borkóstolók, hagyományőrzők, zenészek, és bányászok biztosítják a jó hangulatot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm