9 °C Budapest

Rémisztő: Horror Salgótarjánban!

2009. szeptember 2. 18:02

Bányarémfesztivált rendeznek a hétvégén között Salgótarjánban: lesz jelmezverseny, labdarúgótorna, és megnyitják a bányarém művészeti kiállítást is.

Idén első alkalommal szervezik meg a Salgótarjáni Bányarémfesztivált. A palóc hiedelemvilágban létező rémek megjelenítésére a nyár elején hirdetett művészeti pályázatot Salgótarján önkormányzata.

Az irodalmi források szerint néhány évtizeddel ezelőtt az itt élő bányamunkások még hittek különös lényekben, a bányákban felbukkanó titokzatos vizes emberekben. A palócok hiedelemvilágában élt a morkoláb, a gyerekeket ijesztgető kókó és a zsákos ember is.

Fotó: salgotarjan.hu

Péntek délután bányász emlékhelyet avatnak, majd megnyílik a tematikus művészeti kiállítás. Szombaton akadályverseny várja az iskolásokat, míg a sportbarátok a serdülő-öregfiú labdarúgótornán szurkolhatnak. Ezt követi a bányarém jelmezverseny és utcabál.
Vasárnap délután 4 órától operett és musicalgála várja a zenebarátokat, a programsorozatot Vörös István és a Prognózis koncertje zárja.

A főtéren egész nap bányászételek, lélekerősítők, borkóstolók, hagyományőrzők, zenészek, és bányászok biztosítják a jó hangulatot.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?