Bődületes tömeg: kilométeres sorok a lapostévékért

2009. szeptember 11. 10:37

Ahogy a hajnali napfény első sugarai megvilágítják a Croydon-i Currys áruház parkolóját, már látszik, hogy ez a nap más lesz, mint a többi. És valóban: a parkoló már kora reggel tele van, a vásárlók pedig csak jönnek és jönnek...

Világszerte bevett dolog, hogy egy új áruház nyitásakor szédületes akciókat hirdetnek, így csalogatva vevők ezreit. Volt erre már példa Magyarországon is -például az Electro World 2002-es nyitásakor-, de úgy tűnik, az angolok is vevők az ilyesmire.

Fotó: dailymail.co.uk


Amikor csütörtök hajnali fél 6-kor megnyitott a London déli részén épült Croydon-i Currys elektronikai áruház, már több ezer vásárló várakozott a bejáratnál. Számuk pedig egyre csak gyarapodott a nap folyamán. Voltak, akik előző délután fél 3-kor érkeztek a bolthoz, és több mint 2 ezren töltötték az éjszakát a sorban állva.

 

Fotó: dailymail.co.uk


Az akciós árak magukért beszéltek: egy 42 colos LCD TV 289 fontba (90 ezer forint) került, GPS-t pedig már 40 fontért (12 ezer forint) lehetett vásárolni.

 

Fotó: dailymail.co.uk


Indesit márkájú mosógépet 115 fontért (36 ezer forint), XBox 360 játékkonzolt kevesebb mint 100 fontért (31 ezer forint), Compaq laptopokat pedig már 200 fontért (62 ezer forint) lehetett kapni.

 

Fotó: index.hu


Érdekes, hogy a hírek szerint az emberek nyugodtan kivárták a sorukat, nem tudni semmilyen atrocitásról. Összehasonlításként, a 2002-es Electro World- nyitáskor gyakorlatilag ostromállapot alakult ki az áruház környékén, mivel a több ezer, olcsó mosógépre és porszívóra vágyó vásárló gyakorlatilag megrohamozta a helyszínt.

 

Fotó: index.hu

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?