3 °C Budapest

Bődületes tömeg: kilométeres sorok a lapostévékért

2009. szeptember 11. 10:37

Ahogy a hajnali napfény első sugarai megvilágítják a Croydon-i Currys áruház parkolóját, már látszik, hogy ez a nap más lesz, mint a többi. És valóban: a parkoló már kora reggel tele van, a vásárlók pedig csak jönnek és jönnek...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Világszerte bevett dolog, hogy egy új áruház nyitásakor szédületes akciókat hirdetnek, így csalogatva vevők ezreit. Volt erre már példa Magyarországon is -például az Electro World 2002-es nyitásakor-, de úgy tűnik, az angolok is vevők az ilyesmire.

Fotó: dailymail.co.uk


Amikor csütörtök hajnali fél 6-kor megnyitott a London déli részén épült Croydon-i Currys elektronikai áruház, már több ezer vásárló várakozott a bejáratnál. Számuk pedig egyre csak gyarapodott a nap folyamán. Voltak, akik előző délután fél 3-kor érkeztek a bolthoz, és több mint 2 ezren töltötték az éjszakát a sorban állva.

 

Fotó: dailymail.co.uk


Az akciós árak magukért beszéltek: egy 42 colos LCD TV 289 fontba (90 ezer forint) került, GPS-t pedig már 40 fontért (12 ezer forint) lehetett vásárolni.

 

Fotó: dailymail.co.uk


Indesit márkájú mosógépet 115 fontért (36 ezer forint), XBox 360 játékkonzolt kevesebb mint 100 fontért (31 ezer forint), Compaq laptopokat pedig már 200 fontért (62 ezer forint) lehetett kapni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Fotó: index.hu


Érdekes, hogy a hírek szerint az emberek nyugodtan kivárták a sorukat, nem tudni semmilyen atrocitásról. Összehasonlításként, a 2002-es Electro World- nyitáskor gyakorlatilag ostromállapot alakult ki az áruház környékén, mivel a több ezer, olcsó mosógépre és porszívóra vágyó vásárló gyakorlatilag megrohamozta a helyszínt.

 

Fotó: index.hu

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20