12 °C Budapest

Minden cégnek jár a hosszabb határidő

Pénzcentrum
2009. szeptember 10. 07:47

Az adótörvények év közbeni módosítása révén két évvel, hat évre hosszabbodik meg a fejlesztési tartalék felhasználási ideje. Ezt már az idei adóévre is érvényesíteni lehet, vagyis bármikor is járjon le a határidő, az automatikusan meghosszabbodik két esztendővel - írta a Napi Gazdaság az adóhatóság közleményére hivatkozva.

Így azoknak a társaságoknak, amelyek 2005-ben képeztek fejlesztési tartalékot, nem kell az idén felhasználniuk azt, kivárhatnak 2011-ig. Szintén élhetnek az új szabályok adta lehetőséggel azok a cégek, amelyek tavaly alakultak: esetükben 2014-ben jár le a határidő. Ha a cég előtársaságként is működött, azt az időszakot bele kell számítani a hat évbe. A fejlesztési tartalék jogcímén elszámolt adóalap-csökkentő tételt 2007-ben 17,4 ezer társaság vette igénybe, amelynek mértéke pedig 163,4 milliárd forint volt. Ez társaságonként átlagosan 9,4 millió forintot tett ki. Az adózás előtti eredményt fejlesztési tartalék címén legfeljebb az eredmény 25 százalékával lehet csökkenteni, de további követelmény, hogy annak mértéke nem haladhatja meg az 500 millió forintot.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm