Bezárt öt Subway étterem

Pénzcentrum
2009. szeptember 9. 09:47

Öt egységét zárta be idén a szendvicseket kínáló Subway, a döntést azonban nem a válsággal indokolták. A bérleti díjak túlzott nagysága miatt költözik el több étterem is, az öt közül 3 újranyit 2010-ben, valamint további négy egység nyitása is tervben van - írja a Napi Gazdaság.


Öt egységét zárta be idén a Subway amerikai étteremlánc, mely Magyarországon elsősorban szendvicseket kínál. A bezárásokat nem a recesszióval indokolták, ezek zömében működési költségekkel függnek össze, a múltban nem mindig sikerült a legelőnyösebb feltételeket kialakítaniuk az üzemeltetőknek. 

Néhány üzlet esetében a bérleti díjak a régiós áltag két-háromszorosát tették ki. Emiatt kerül új helyre a Károly körúti étterem, de a Napi Gazdaság információi szerint a nemrég bezárt Móricz Zsigmond körtéri is bérleti szerződés körüli problémák miatt költözik. A bezárt öt üzlet közül három új helyszínen 2010-ben újra megnyitja kapuit, míg négy további egység fejlesztési fázisban van, ezek közül egy Budapesten, egy pedig Debrecenben kap majd helyet. Egy Subway-egység megnyitása 80-120 ezer eurós befektetést igényel.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?