-2 °C Budapest

Bezárt öt Subway étterem

Pénzcentrum
2009. szeptember 9. 09:47

Öt egységét zárta be idén a szendvicseket kínáló Subway, a döntést azonban nem a válsággal indokolták. A bérleti díjak túlzott nagysága miatt költözik el több étterem is, az öt közül 3 újranyit 2010-ben, valamint további négy egység nyitása is tervben van - írja a Napi Gazdaság.


Öt egységét zárta be idén a Subway amerikai étteremlánc, mely Magyarországon elsősorban szendvicseket kínál. A bezárásokat nem a recesszióval indokolták, ezek zömében működési költségekkel függnek össze, a múltban nem mindig sikerült a legelőnyösebb feltételeket kialakítaniuk az üzemeltetőknek. 

Néhány üzlet esetében a bérleti díjak a régiós áltag két-háromszorosát tették ki. Emiatt kerül új helyre a Károly körúti étterem, de a Napi Gazdaság információi szerint a nemrég bezárt Móricz Zsigmond körtéri is bérleti szerződés körüli problémák miatt költözik. A bezárt öt üzlet közül három új helyszínen 2010-ben újra megnyitja kapuit, míg négy további egység fejlesztési fázisban van, ezek közül egy Budapesten, egy pedig Debrecenben kap majd helyet. Egy Subway-egység megnyitása 80-120 ezer eurós befektetést igényel.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm