Bezárt öt Subway étterem

Pénzcentrum
2009. szeptember 9. 09:47

Öt egységét zárta be idén a szendvicseket kínáló Subway, a döntést azonban nem a válsággal indokolták. A bérleti díjak túlzott nagysága miatt költözik el több étterem is, az öt közül 3 újranyit 2010-ben, valamint további négy egység nyitása is tervben van - írja a Napi Gazdaság.


Öt egységét zárta be idén a Subway amerikai étteremlánc, mely Magyarországon elsősorban szendvicseket kínál. A bezárásokat nem a recesszióval indokolták, ezek zömében működési költségekkel függnek össze, a múltban nem mindig sikerült a legelőnyösebb feltételeket kialakítaniuk az üzemeltetőknek. 

Néhány üzlet esetében a bérleti díjak a régiós áltag két-háromszorosát tették ki. Emiatt kerül új helyre a Károly körúti étterem, de a Napi Gazdaság információi szerint a nemrég bezárt Móricz Zsigmond körtéri is bérleti szerződés körüli problémák miatt költözik. A bezárt öt üzlet közül három új helyszínen 2010-ben újra megnyitja kapuit, míg négy további egység fejlesztési fázisban van, ezek közül egy Budapesten, egy pedig Debrecenben kap majd helyet. Egy Subway-egység megnyitása 80-120 ezer eurós befektetést igényel.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?