27 °C Budapest

Felszámolják a Food Expresst: Norbi a háttérben?

Pénzcentrum
2009. augusztus 7. 08:25

13 hitelező összesen 823 millió forint értékben nyújtott be követelést a felszámolás alatt álló Food Express Hungary Kft.-vel szemben.

A Food Express felszámolásához az vezetett, hogy a cég készfizető kezességet vállalt a vele szerződésben lévő Z and S 2000 Kft. által felvett hitelhez, amely az 1,7 milliárd forintos beruházással Ercsiben létrehozott üzeméhez kapcsolódott. Zsidek László egykori ügyvezető szerint az 1998-ban alapított cég Közép-Európa legkorszerűbb konyháját kívánta létrehozni, azonban a megnyitás után - gyanúja szerint a konkurens vállalatok összehangolt támadása nyomán - csökkenni kezdett az előállított adagszám.

E lépés mögött egyes vélemények szerint egy kórházétkeztetésben érdekelt cégnek az üzem megszerzésére irányuló céljai álltak, a törekvés azonban végül meghiúsult, az üzem ma is üresen áll - tette hozzá Zsidek.

A cég felszámolása január 21-én indult, amelyet a Schobert Norbert nevéhez köthető Update Hungary Zrt. kérelmére rendelt el a bíróság.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm