4 °C Budapest

Gyász: elhunyt a Haribo atyja

2009. augusztus 4. 11:02

Tegnap késő este, 82 éves korában elhunyt Paul Riegel, a világhírű édességipari vállalat, a Haribo alapítójának fia, a vállalat emblematikus alakja.

Hétfő éjszaka bonni otthonában elhunyt Paul Riegel, a Haribo cég alapítójának fia -adták hírül német lapok, a Haribo cég közleménye alapján. A 82 évesen elhunyt vállalatvezért világszerte csak "Mr. Haribo" néven emlegették.

A Haribo-t 1920-ban alapította Kessenichben (Bonn külvárosában) Paul apja, Hans Riegel. A vállat neve az alapító nevének kezdőbetűiből (HAns RIegel) és Bonn város nevének első két betűjéből áll össze.

Hans Riegel 1922-ben találta ki a "Táncoló medvét" - egy medvefigurát gumicukorból, mely később HARIBO gumimaciként vált világhírűvé, 1925-ben pedig megkezdték a medvecukor-termékek gyártását. Az alapító 52 éves korában elhunyt, felesége Gertrud vezette a céget a háború utáni években.

Az 1926-ban született Paul bátyjával Hans-szal 1946-ban tért haza a hadifogságból, és vette át a cég irányítását. Hans Riegel foglalkozott a kereskedelmi területtel, beleértve a marketinget és értékesítést, Paul pedig a termelés területét vezette.

Fotó: forbes.com


A folyamatos terjeszkedésnek köszönhetően már a Haribo a világ egyik legismertebb édességipari márkája lett. A vállalatcsoport világszerte 6 ezer embert foglalkoztat.

A Riegel-testvérek óriási vagyonra tettek szert: a Forbes magazin becslése szerint Paul Riegel közel 1,5 milliárd dolláros (23 milliárd forintos) vagyonnal rendelkezett.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?