19 °C Budapest

Gyász: elhunyt a Haribo atyja

2009. augusztus 4. 11:02

Tegnap késő este, 82 éves korában elhunyt Paul Riegel, a világhírű édességipari vállalat, a Haribo alapítójának fia, a vállalat emblematikus alakja.

Hétfő éjszaka bonni otthonában elhunyt Paul Riegel, a Haribo cég alapítójának fia -adták hírül német lapok, a Haribo cég közleménye alapján. A 82 évesen elhunyt vállalatvezért világszerte csak "Mr. Haribo" néven emlegették.

A Haribo-t 1920-ban alapította Kessenichben (Bonn külvárosában) Paul apja, Hans Riegel. A vállat neve az alapító nevének kezdőbetűiből (HAns RIegel) és Bonn város nevének első két betűjéből áll össze.

Hans Riegel 1922-ben találta ki a "Táncoló medvét" - egy medvefigurát gumicukorból, mely később HARIBO gumimaciként vált világhírűvé, 1925-ben pedig megkezdték a medvecukor-termékek gyártását. Az alapító 52 éves korában elhunyt, felesége Gertrud vezette a céget a háború utáni években.

Az 1926-ban született Paul bátyjával Hans-szal 1946-ban tért haza a hadifogságból, és vette át a cég irányítását. Hans Riegel foglalkozott a kereskedelmi területtel, beleértve a marketinget és értékesítést, Paul pedig a termelés területét vezette.

Fotó: forbes.com


A folyamatos terjeszkedésnek köszönhetően már a Haribo a világ egyik legismertebb édességipari márkája lett. A vállalatcsoport világszerte 6 ezer embert foglalkoztat.

A Riegel-testvérek óriási vagyonra tettek szert: a Forbes magazin becslése szerint Paul Riegel közel 1,5 milliárd dolláros (23 milliárd forintos) vagyonnal rendelkezett.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?