5 °C Budapest

Gyász: elhunyt a Haribo atyja

2009. augusztus 4. 11:02

Tegnap késő este, 82 éves korában elhunyt Paul Riegel, a világhírű édességipari vállalat, a Haribo alapítójának fia, a vállalat emblematikus alakja.

Hétfő éjszaka bonni otthonában elhunyt Paul Riegel, a Haribo cég alapítójának fia -adták hírül német lapok, a Haribo cég közleménye alapján. A 82 évesen elhunyt vállalatvezért világszerte csak "Mr. Haribo" néven emlegették.

A Haribo-t 1920-ban alapította Kessenichben (Bonn külvárosában) Paul apja, Hans Riegel. A vállat neve az alapító nevének kezdőbetűiből (HAns RIegel) és Bonn város nevének első két betűjéből áll össze.

Hans Riegel 1922-ben találta ki a "Táncoló medvét" - egy medvefigurát gumicukorból, mely később HARIBO gumimaciként vált világhírűvé, 1925-ben pedig megkezdték a medvecukor-termékek gyártását. Az alapító 52 éves korában elhunyt, felesége Gertrud vezette a céget a háború utáni években.

Az 1926-ban született Paul bátyjával Hans-szal 1946-ban tért haza a hadifogságból, és vette át a cég irányítását. Hans Riegel foglalkozott a kereskedelmi területtel, beleértve a marketinget és értékesítést, Paul pedig a termelés területét vezette.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Fotó: forbes.com


A folyamatos terjeszkedésnek köszönhetően már a Haribo a világ egyik legismertebb édességipari márkája lett. A vállalatcsoport világszerte 6 ezer embert foglalkoztat.

A Riegel-testvérek óriási vagyonra tettek szert: a Forbes magazin becslése szerint Paul Riegel közel 1,5 milliárd dolláros (23 milliárd forintos) vagyonnal rendelkezett.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem