Csökken az alkoholtartalom a szeszesitalokban

Pénzcentrum
2009. június 17. 08:17

A szesziparnak júniusban 7, jövő januárban pedig a kormány tervei szerint 10 százalékos jövedékiadó-emelést kell elszenvednie, így az áfa emelkedésével együtt több mint 20 százalékos köztehernövekménnyel számolhat a piac.

Ez olyan jelentős drágulást okoz, hogy a fekete és szürke szegmensben ismét megéri teríteni az árut. A közteher-növekedés hatását úgy tompítják majd a gyártók, hogy csökkentik a kiszerelés méretét, illetve a termékek alkoholtartalmát.

Korábban a szeszesitalok alkoholtartalma jellemzően 37,5 fokos volt, ma már 27,5-28 maligánfok, sőt megjelentek a 26 százalékos termékek is. Szakértők szerint a jövőben utóbbi akár jellemzővé is válhat.

Az ok egyszerű: minél kisebb ugyanis a termék alkoholtartalma, a gyártónak annál kevesebb jövedéki adót kell fizetnie.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem