Egy fillért sem kapnak Pesten a kkv-k a befizetett iparűzési adójukból

2009. június 9. 09:47

Budapest gazdaságpolitikai vezetésében alapvető fordulatra van szükség, a város vezetése ugyanis egy fillért sem forgat vissza a 180 milliárd forintnyi iparűzési adóbevételből a kisvállalkozások fejlesztésére.

A kormány csak szólamok szintjén segíti a kisvállalkozásokat, az elérhető források minimálisak, s nincs olyan pályázat, mely a közép-magyarországi régióban a munkahelyteremtésre biztosítana forrásokat - mondta a Magyar Hírlapnak Papcsák Ferenc, a Fidesz fővárosi képviselője. Az uniós mikrohitel-program működik ugyan, ám a rendelkezésre álló pénznek csak egy töredéke helyezhető ki.

A finanszírozás terén a főváros sem lehet büszke, hiszen a befolyó 180 milliárd forintnyi iparűzési adóból egy fillért sem fordít a városvezetés a kisvállalkozások fejlesztésére. A Papcsák szerint olyan támogatási rendszert kellene kidolgozni, mely valóban hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez és újak létesítéséhez. A képviselő egyetértett azokkal a tervekkel, melyek szerint egy új, állami tulajdonú kereskedelmi bank létrehozásával javítani lehetne a vállalkozások hitelezését.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem