17 °C Budapest

Egy fillért sem kapnak Pesten a kkv-k a befizetett iparűzési adójukból

2009. június 9. 09:47

Budapest gazdaságpolitikai vezetésében alapvető fordulatra van szükség, a város vezetése ugyanis egy fillért sem forgat vissza a 180 milliárd forintnyi iparűzési adóbevételből a kisvállalkozások fejlesztésére.

A kormány csak szólamok szintjén segíti a kisvállalkozásokat, az elérhető források minimálisak, s nincs olyan pályázat, mely a közép-magyarországi régióban a munkahelyteremtésre biztosítana forrásokat - mondta a Magyar Hírlapnak Papcsák Ferenc, a Fidesz fővárosi képviselője. Az uniós mikrohitel-program működik ugyan, ám a rendelkezésre álló pénznek csak egy töredéke helyezhető ki.

A finanszírozás terén a főváros sem lehet büszke, hiszen a befolyó 180 milliárd forintnyi iparűzési adóból egy fillért sem fordít a városvezetés a kisvállalkozások fejlesztésére. A Papcsák szerint olyan támogatási rendszert kellene kidolgozni, mely valóban hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez és újak létesítéséhez. A képviselő egyetértett azokkal a tervekkel, melyek szerint egy új, állami tulajdonú kereskedelmi bank létrehozásával javítani lehetne a vállalkozások hitelezését.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?