7 °C Budapest

Jövőre kiterjeszthetik az öröklési illetéket

Pénzcentrum
2009. június 8. 09:17

A kormány tervei szerint jövőre az örökölt üzletrészek után is öröklési illetéket kell majd fizetni, az azonban még nem világos, hogy ki és hogyan állapítaná meg az üzletrész értékét, ami alapján az illetéket meg kellene fizetni.

Az elsőfokú örökösöknek, amennyiben az örökölt lakástulajdont, illetve a húszmillió forintos illetékmentességet már kihasználta, 18 millió forint értékű üzletrészig 11 százalékot, 18-35 millió között 15 százalékot, 35 millió forint felett 21 százalékot kellene illeték címén befizetniük.

Sok azonban még a bizonytalanság az illeték megállapítása körül, hiszen az üzletrész forgalmi értékének megállapítása nem egyszerű feladat, és az sincs tisztázva, hogy kinek kell felbecsültetnie az örökös társaságot.

Kérdés az is, hogy hogyan kell kezelni a veszteséget termelő vállalkozás öröklését, negatív érték után ugyanis nincs elvileg illetékfizetési kötelezettség.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?