Jövőre kiterjeszthetik az öröklési illetéket

Pénzcentrum
2009. június 8. 09:17

A kormány tervei szerint jövőre az örökölt üzletrészek után is öröklési illetéket kell majd fizetni, az azonban még nem világos, hogy ki és hogyan állapítaná meg az üzletrész értékét, ami alapján az illetéket meg kellene fizetni.

Az elsőfokú örökösöknek, amennyiben az örökölt lakástulajdont, illetve a húszmillió forintos illetékmentességet már kihasználta, 18 millió forint értékű üzletrészig 11 százalékot, 18-35 millió között 15 százalékot, 35 millió forint felett 21 százalékot kellene illeték címén befizetniük.

Sok azonban még a bizonytalanság az illeték megállapítása körül, hiszen az üzletrész forgalmi értékének megállapítása nem egyszerű feladat, és az sincs tisztázva, hogy kinek kell felbecsültetnie az örökös társaságot.

Kérdés az is, hogy hogyan kell kezelni a veszteséget termelő vállalkozás öröklését, negatív érték után ugyanis nincs elvileg illetékfizetési kötelezettség.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem