1 °C Budapest

Elektronikus zálogjog, közjegyzői válás, szülői öröklés: módosul a Ptk.

Pénzcentrum
2009. január 9. 08:30

A leendő új polgári törvénykönyvnek ugyan még csak egy hipotetikus tervezete létezik, megvitatandó sarokpontjai azonban már ismertek. Februárban akár már parlamenti vitára is bocsáthatják - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A javaslatok között szerepel többek között az egyesület szabályozása, amely lehetővé tenné, hogy alapítványokhoz hasonlóan, kiegészítő jelleggel üzletszerű tevékenységet végezzen, természetesen a csődszabályok érvényesülése mellett.

További, az üzleti életet segítő intézkedés lenne a közjegyzői zálogjogi nyilvántartás megújítása, melynek értelmében már elektronikusan, online módon is bejegyezhető lenne a zálogjog, megkerülve a bürokratikus procedúrát.

A lakásmaffia kárvallottjainak helyzetén úgy javítanának, hogy hosszabb, a bűncselekmény elévülési idejével azonos időt ad a per megindításához, mellyel a sérelmes bejegyzést törölni lehet.

A kötelmek között több új szerződésformát is részleteznének, így a lízing, faktoring, továbbá a közvetítői és üzletszerzői szerződéseket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A családjog és az öröklési jog rendelkezései között pedig olyan módosítások szerepelnének, mint a házasság közjegyző előtti felbontása, vagy a leszármazott nélküli elhalálozás esetén a túlélő házastárs, és az örökhagyó szüleinek azonos arányú öröklése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59