1 °C Budapest

Miniszterelnöki Hivatal: tízmilliárdos informatikai beszerzés

2009. május 19. 09:47

Felmentést kérne egy előterjesztés a közbeszerzési törvény alól egy több mint tízmilliárd forintos kormányzati informatikai beszerzésnek. A javaslatot Baja Ferenc infokommunikációért felelős szocialista kormánybiztos jegyzi, a dokumentumot kedden tárgyalja a nemzetbiztonsági bizottság.

Az áfával együtt 15 milliárd forintot az úgynevezett belső piaci szolgáltatásokról szóló európai uniós irányelv követelményeit megvalósító központi elektronikus szolgáltató rendszer továbbfejlesztése címén kívánják elkölteni részben az unió, részben az adófizetők pénzéből.

A Magyar nemzet információi szerint a Miniszterelnöki Hivatal által kiválasztott cégek egyike fejlesztené többek között az ügyintézési státus szolgáltatást, megteremtené a feltételeit annak, hogy külföldiek biztonságosan igényelhessenek ügyfélkaput elektronikus aláírással és elérhessék a központ rendszer szolgáltatásait angol nyelven.

Ezen kívül fejlesztenék a cégkaput, illetve más egyéb szolgáltatás mellett egy modern rendszerrel tennék lehetővé az elektronikus adatcserét az államigazgatási szervek között.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem