5 °C Budapest

Szemet vetett Bono cégére a Louis Vuitton

2009. május 15. 15:02

A Louis Vuitton márkákat is menedzselő LMVH luxuscég szemet vetett a Bono és felesége által alapított, magát ökológiailag és etikailag korrektnek definiáló Edun részvényeire.

A bejelentés Bernard Arnault, az LVMH vezérigazgatójának szájából hangzott el tegnap, a társaság éves rendes közgyűlésén. A cégvezető ugyanakkor nem részletezte sem a megvásárolni kívánt tulajdoni hányadot, sem a vételárat.

Az Edun-t 2005-ben alapította a U2 frontembere, Bono (polgári nevén Paul Hewson) és felesége, Ali Hewson. A célja, hogy fenntartható foglalkoztatási formában adjon munkát a helybéli dolgozáknak, elsősorban szegény afrikai országokban. A cég Art Nouveau stílusú ruháinak első rendű inspirálója a természet, a legtöbb darabot virágok vagy más növények rajzai díszítik.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem