20 °C Budapest

Az Andrássy út lesz a magyar Rodeo Drive

Pénzcentrum
2008. szeptember 17. 08:15

Egyre több világmárka érkezik az Andrássy útra. A napokban nyíló Gucci üzletet néhány hét múlva követi a főként táskákban és cipőben erős Roberto Cavalli szaküzlet, s várhatóan még az év végén átadják az Armani divatház és kávézó üzletét is - tudósít a Napi Gazdaság.

A sor ezzel azonban még egyáltalán nem ér véget, ugyanis már a befejező munkák zajlanak a drága mobiltelefonokat gyártó és forgalmazó Vertu üzletében, de hamarosan építőmesterek foglalják el az Andrássy út és a Nagymező utca sarkát is, ahol az olasz Dolce&Gabbana nyit exkluzív szalont.

A piaci hírek szerint a sugárúton már jelen lévő Omegát követően a sportos órákat gyártó TAG Heuer is hamarosan üzletet nyit. 2005-ben még elsőként az Ermenegildo Zegna olasz divatház nyitotta meg itt a kapuit, majd ezt követte a Louis Vuitton, a Burberry és most a Gucci. A közelmúltban szintén itt nyitott a középkategóriás cikkeket forgalmazó Nike és Guess is.

A luxuscikkeket forgalmazó üzletek inváziójának egyik oka, hogy jelentős mértékben emelkedett a Budapestre irányuló japán turistaforgalom, de egyre jelentősebb a magyar vevők aránya is. A vásárlóerő emelkedésének biztos jele, ha a luxuscikkgyártó cégek a magyarországi képviselő helyett saját vállalkozásban vesznek részt az üzletnyitásban.

Az Andrássy út meghódításának következő állomása egyébként a Chanel és a Dior megjelenése lehet, s továbbra is elképzelhető, hogy egy párizsi nagyáruház nyit a korábbi Divatcsarnok újjászülető épületében.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?