Kalapács alatt a világsztár otthona: megmenekül a bűnbarlang?

2009. április 27. 14:00

Hosszas jogi procedúra után rövidesen újra megnyithatja kapuit a korábban Frank Sinatra tulajdonában lévő szálloda és szerencsejáték barlang. A Kalifornia és Nevada határán, a Tahoe tó partvidékén fekvő Cal Neva nevű szálláshely korábban olyan hírességeket látott vendégül, mint Marilyn Monroe, Dean Martin vagy Sammy Davis Jr.


Cal Neva (Forrás: propertywire.com)

Az eredeti, 1926-ban felhúzott épület az 1937-es tűzvész során porig égett, jelenlegi formáját az újjáépítés során nyerte el.

Sinatra 1960 és 1963 között birtokolta az ingatlant, ahol az akkori hollywoodi sztárok gyakori vendégnek számítottak. A szálloda játékengedélyét akkor függesztették fel, amikor egyre több alvilági személyt véltek felfedezni az ingatlan környékén.

Az énekes megszabadult az ingatlantól, amit többszöri tulajdonosváltás követett. Az épület jelenlegi gazdája 2005-ben vásárolta meg és eredeti funkciójának megfelelően üzemeltette is néhány évig az ingatlant. A válság következtében azonban nem tudta fizetni 26,8 millió dolláros jelzáloghitelét, amit előbb felszólítások követtek, majd megkezdődött a végrehajtási eljárás.

Az eljárás során gondot okozott az ingatlan valós piaci értékének meghatározása, mivel a szomszédos két államban jelenleg majd minden harmadik ingatlan tulajdonosa törlesztési gondokkal küzd. A szálloda az ország nyugati részének egyik legimpozánsabb részén fekszik, ennek ellenére a 15 millió dolláros kikiáltási ár sem bizonyult túl vonzónak a befektetők körében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A végrehajtó intézet szerint egyetlen komolynak tűnő érdeklődő érkezett, aki részletes tervekkel állt elő. Amennyiben létrejön a megállapodás, a korábban oly népszerű hotel újra megnyithatja kapuit.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm