15 °C Budapest

Kalapács alatt a világsztár otthona: megmenekül a bűnbarlang?

2009. április 27. 14:00

Hosszas jogi procedúra után rövidesen újra megnyithatja kapuit a korábban Frank Sinatra tulajdonában lévő szálloda és szerencsejáték barlang. A Kalifornia és Nevada határán, a Tahoe tó partvidékén fekvő Cal Neva nevű szálláshely korábban olyan hírességeket látott vendégül, mint Marilyn Monroe, Dean Martin vagy Sammy Davis Jr.


Cal Neva (Forrás: propertywire.com)

Az eredeti, 1926-ban felhúzott épület az 1937-es tűzvész során porig égett, jelenlegi formáját az újjáépítés során nyerte el.

Sinatra 1960 és 1963 között birtokolta az ingatlant, ahol az akkori hollywoodi sztárok gyakori vendégnek számítottak. A szálloda játékengedélyét akkor függesztették fel, amikor egyre több alvilági személyt véltek felfedezni az ingatlan környékén.

Az énekes megszabadult az ingatlantól, amit többszöri tulajdonosváltás követett. Az épület jelenlegi gazdája 2005-ben vásárolta meg és eredeti funkciójának megfelelően üzemeltette is néhány évig az ingatlant. A válság következtében azonban nem tudta fizetni 26,8 millió dolláros jelzáloghitelét, amit előbb felszólítások követtek, majd megkezdődött a végrehajtási eljárás.

Az eljárás során gondot okozott az ingatlan valós piaci értékének meghatározása, mivel a szomszédos két államban jelenleg majd minden harmadik ingatlan tulajdonosa törlesztési gondokkal küzd. A szálloda az ország nyugati részének egyik legimpozánsabb részén fekszik, ennek ellenére a 15 millió dolláros kikiáltási ár sem bizonyult túl vonzónak a befektetők körében.

A végrehajtó intézet szerint egyetlen komolynak tűnő érdeklődő érkezett, aki részletes tervekkel állt elő. Amennyiben létrejön a megállapodás, a korábban oly népszerű hotel újra megnyithatja kapuit.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05