5 °C Budapest

Kalapács alatt a világsztár otthona: megmenekül a bűnbarlang?

2009. április 27. 14:00

Hosszas jogi procedúra után rövidesen újra megnyithatja kapuit a korábban Frank Sinatra tulajdonában lévő szálloda és szerencsejáték barlang. A Kalifornia és Nevada határán, a Tahoe tó partvidékén fekvő Cal Neva nevű szálláshely korábban olyan hírességeket látott vendégül, mint Marilyn Monroe, Dean Martin vagy Sammy Davis Jr.


Cal Neva (Forrás: propertywire.com)

Az eredeti, 1926-ban felhúzott épület az 1937-es tűzvész során porig égett, jelenlegi formáját az újjáépítés során nyerte el.

Sinatra 1960 és 1963 között birtokolta az ingatlant, ahol az akkori hollywoodi sztárok gyakori vendégnek számítottak. A szálloda játékengedélyét akkor függesztették fel, amikor egyre több alvilági személyt véltek felfedezni az ingatlan környékén.

Az énekes megszabadult az ingatlantól, amit többszöri tulajdonosváltás követett. Az épület jelenlegi gazdája 2005-ben vásárolta meg és eredeti funkciójának megfelelően üzemeltette is néhány évig az ingatlant. A válság következtében azonban nem tudta fizetni 26,8 millió dolláros jelzáloghitelét, amit előbb felszólítások követtek, majd megkezdődött a végrehajtási eljárás.

Az eljárás során gondot okozott az ingatlan valós piaci értékének meghatározása, mivel a szomszédos két államban jelenleg majd minden harmadik ingatlan tulajdonosa törlesztési gondokkal küzd. A szálloda az ország nyugati részének egyik legimpozánsabb részén fekszik, ennek ellenére a 15 millió dolláros kikiáltási ár sem bizonyult túl vonzónak a befektetők körében.

A végrehajtó intézet szerint egyetlen komolynak tűnő érdeklődő érkezett, aki részletes tervekkel állt elő. Amennyiben létrejön a megállapodás, a korábban oly népszerű hotel újra megnyithatja kapuit.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?