17 °C Budapest

Ezt az iPhone-osok sem ússzák meg!

Pénzcentrum
2008. december 9. 11:00

Ötvenszer annyi netes keresést bonyolítanak le az iPhone tulajdonosok telefonjukon, mint bármely más mobilplatform használói, így nem is meglepő, hogy a keresőpiac óriása, a Google nem hagyhatta parlagon heverni ezt a területet: máris itt a keresőhirdetés a mobilra.

A Google első körben az Apple iPhone-ja mellett a saját G1 készülékére ajánlja a keresőszavas AdWords hirdetéseket. A mobil a teljesen standard hirdetéseket és céloldalakat tökéletesen kezeli, így a hirdetőnek nem szükséges semmit sem változtatnia, ha nem szeretne.

A Google ugyan ledöbbent azon, hányan használják a keresőmotorját az iPhone-ról, arra vonatkozóan azonban semmiféle adattal nem rendelkezik egyelőre, hogy ezek a felhasználók hogyan reagálhatnak a keresőkampányokra. Ahhoz, hogy ezt a hirdetők a saját bőrükön hatékonyan mérhessék le, az AdWords jelentésekben az egyes kampánykimutatásokat készüléktípusonkénti bontásban is meg lehet majd nézni.

Aki a mobilkészülékeken is hirdetni szeretne, annak egyszerűen be kell pipálnia az "iPhones and other mobile devices with full Internet browsers" kapcsolót az AdWordsben. Értelemszerűen külön kampányokat is létre lehet hozni erre a szegmensre, amennyiben a hirdetőnek más az üzenete a mobilon netezők számára, mint a hagyományos keresőknek.

Az M:Metrics adatai szerint az iPhone tulajdonosok 68%-a használja keresésre készülékét, míg a HTML-böngészővel rendelkező telefontulajdonosok csoportjára vetítve ez az arány 40%-os, az összes készüléket alapul véve pedig mindössze 10%-os. A Google G1-es mobiljára vonatkozóan egyelőre nem áll rendelkezésre elegendő adat.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm