Jövőre újabb adót nyöghetnek az evások!

Pénzcentrum
2008. december 4. 10:00

A múlt héten elfogadott adótörvény-módosítások értelmében az egyszerűsített vállalkozói adót választó vállalkozóknak is fizetniük kell cégautóadót jövő februártól.

A nem elektromos motorral hajtott cégautók után akkor kell majd adózni, ha azokra költséget számolt el a cég, mely költségeket a törvény fel is sorol.

Az új törvény értelmében a cégautóadó vagyoni típusú adónak számít, ahol nem a gépkocsi értéke, hanem a hengerűrtartalma az adó alapja, ennek megfelelően 1600 köbcentiméter űrtartalomig havi 7 ezer forint, felette havi 15 ezer forint az adó, amit negyedévente kell bevallani, és megfizetni. Az összeg a központi költségvetést illeti.

Nem kell azonban ilyen adót fizetni a magánszemély tulajdonában álló olyan kocsi után, amelyre költségtérítést kap a tulajdonos.

A Pénzügyminisztérium szerint az eva hatálya adóalanyok közül az egyéni vállalkozóknak nem kell majd cégautóadót fizetniük, és a törvény felsorolja a mentesítettek körét is: így például megkülönböztető jelzéssel közlekedő kocsik után, az egyházak által üzemetetett , vagy a halottszállító autók után nem kell adót fizetni, de a háziorvosi ellátást szolgáló autók után sem.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?