Elmaradnak idén a céges bulik: képeslapot is csak e-mailben küldenek

Pénzcentrum
2008. december 3. 10:00

A költségcsökkentés drasztikusabb lépése, a csoportos létszámleépítés után, vagy helyett a cégek idén a karácsonyi rendezvényekre, szuvenírekre fordított összegeket is erősen megcsapolják - írja a Világgazdaság.

Az üzleti partnereknek adott céges ajándékok értéke átlagosan 10-20 ezer forintba kerül, idén azonban ennél 30-50 százalékkal is kevesebbet költenek egy-egy tárgyra, és még a legnagyobb vállalatok is maximum 10 millió forintot szánnak év végi ajándékokra, rendezvényekre.

Hogy a cégről alkotott kép mégse csorbuljon annyira, sokan rendezvények helyett karitatív célokra fordítják a pénzt, így tesz például a Wienerberger Téglaipari Zrt. is, amely a korábbi évek szokásaival szemben, amikor is színházba, vagy koncertre hívta üzleti partnereit, idén a gödöllői négyes ikrek családját támogatja kedvezményes téglavásárlási lehetőséggel.

A Danubius Hotels Group ezzel szemben idén csak üdvözlőlapot küld partnereinek, azt is csak e-mailben, az elkülönített összegből pedig a Heim Pál Gyermekkórház számára vettek készülékeket.

Sok állami cég is úgy döntött, idén nem költ karácsonyi rendezvényekre, így a Magyar Villamos Művek Zrt., a Szerencsejáték Zrt. és a MÁV is törli rendezvényeit.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezt a jelenséget erősíti meg a rendezvényszervezéssel is foglalkozó IBUSZ Utazási Irodák Kft. ügyvezetője is, aki szerint a vállalatok közül sokan a tavalyi összeg feléért szeretnének év végi partit adni, de leginkább a bankok fogják vissza az erre a célra fordított kiadásokat, így a Volksbank Zrt. sem ad idén külön céges partit, helyette az év közepétől tart rendszeres partneri összejöveteleket.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?