34 °C Budapest

Ki nyerhet a válságon? A nyomtatott sajtó biztosan nem!

Pénzcentrum
2008. november 11. 08:30

A TNS Media Intelligence szerint az amerikai piacon 2001 óta nem látott mértékben, 3,7%-kal esett vissza a reklámköltés 2008 második negyedévében. A legnagyobb hanyatlást a rádiók és újságok hirdetései mutatták, és elsősorban az autós, a távközlési és a pénzügyi szektor hirdetései maradtak el az eddigitől - írja a Népszabadság.

A csökkenő tendencia a brit piacon is tetten érhető: a cégek 35%-a jelentősen visszafogta reklámköltéseit, a televíziós hirdetések árai pedig az 1992-es szintre estek vissza.

Magyarországon is tapasztalható, hogy számos cég lenyomja a marketingbüdzséjét. A lap által megkérdezett szakértő szerint a legnagyobb csökkenés a sajtónál várható. A rádió még akár növekedést is felmutathat a válságban, a tartós fogyasztási cikkek (autó, elektronikai cikkek) esetén ugyanis a promóció nagyobb hangsúlyt kaphat jövőre.

Hazánkban a tévét a speciális piaci helyzet miatt korai lenne temetni, tömegkampányt gyakorlatilag ezen médium nélkül lehetetlen hatékonyan kivitelezni. Az online hirdetési költések előreláthatóan nem csökkennek majd, legfeljebb nem nőnek olyan mértékben, ahogy arra korábban számítani lehetett.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem