13 °C Budapest

Ki nyerhet a válságon? A nyomtatott sajtó biztosan nem!

Pénzcentrum
2008. november 11. 08:30

A TNS Media Intelligence szerint az amerikai piacon 2001 óta nem látott mértékben, 3,7%-kal esett vissza a reklámköltés 2008 második negyedévében. A legnagyobb hanyatlást a rádiók és újságok hirdetései mutatták, és elsősorban az autós, a távközlési és a pénzügyi szektor hirdetései maradtak el az eddigitől - írja a Népszabadság.

A csökkenő tendencia a brit piacon is tetten érhető: a cégek 35%-a jelentősen visszafogta reklámköltéseit, a televíziós hirdetések árai pedig az 1992-es szintre estek vissza.

Magyarországon is tapasztalható, hogy számos cég lenyomja a marketingbüdzséjét. A lap által megkérdezett szakértő szerint a legnagyobb csökkenés a sajtónál várható. A rádió még akár növekedést is felmutathat a válságban, a tartós fogyasztási cikkek (autó, elektronikai cikkek) esetén ugyanis a promóció nagyobb hangsúlyt kaphat jövőre.

Hazánkban a tévét a speciális piaci helyzet miatt korai lenne temetni, tömegkampányt gyakorlatilag ezen médium nélkül lehetetlen hatékonyan kivitelezni. Az online hirdetési költések előreláthatóan nem csökkennek majd, legfeljebb nem nőnek olyan mértékben, ahogy arra korábban számítani lehetett.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04