16 °C Budapest

3 van belőlük a világon: bárki kipróbálhatja

Pénzcentrum
2008. november 9. 12:00

Új vállalkozás indult útjára, melynek segítségével egy ritkaságon repülhetünk egy kis égi sétára.

A san franciscoi Airship Ventures Zeppelin NT, mint azt a neve is mutatja a világon jelenleg 3 zeppelin léghajó közül az egyik segítségével utazást ajánl a vállalkozó kedvűeknek.

Az indulás igen érdekes volt, mivel a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) nem rendelkezik a léghajókra vonatkozó szabályozással, így a vállalkozás beindításakor személyesen kellett velük konzultálni az üzemeltetés feltételeiről.

A tulajdonos, Alexandra Hall még akkor találta ki, hogy léghajós sétautakat kellene szervezniük, mikor a férje Németországban kipróbált egyet. A pozitív élményen felbuzdulva 2007 márciusában meg is rendeltek egy Zeppelin NT-t potom 15 millió dollárért (3 milliárd forintért) vásárolták meg.

A léghajó végül múlt héten érkezett meg, s a tervek szerint már ebben a hónapban elkezdik az utasok szállítását a Szilícium-völgy és San Francisco között, illetve a Napa völgy körül. A profitabilitást viszont nem bízták a véletlenre, elég borsos áron kínálják az élményt, óránként 500 dollárt (102 ezer forintot) kell fizetni.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?