3 van belőlük a világon: bárki kipróbálhatja

Pénzcentrum
2008. november 9. 12:00

Új vállalkozás indult útjára, melynek segítségével egy ritkaságon repülhetünk egy kis égi sétára.

A san franciscoi Airship Ventures Zeppelin NT, mint azt a neve is mutatja a világon jelenleg 3 zeppelin léghajó közül az egyik segítségével utazást ajánl a vállalkozó kedvűeknek.

Az indulás igen érdekes volt, mivel a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) nem rendelkezik a léghajókra vonatkozó szabályozással, így a vállalkozás beindításakor személyesen kellett velük konzultálni az üzemeltetés feltételeiről.

A tulajdonos, Alexandra Hall még akkor találta ki, hogy léghajós sétautakat kellene szervezniük, mikor a férje Németországban kipróbált egyet. A pozitív élményen felbuzdulva 2007 márciusában meg is rendeltek egy Zeppelin NT-t potom 15 millió dollárért (3 milliárd forintért) vásárolták meg.

A léghajó végül múlt héten érkezett meg, s a tervek szerint már ebben a hónapban elkezdik az utasok szállítását a Szilícium-völgy és San Francisco között, illetve a Napa völgy körül. A profitabilitást viszont nem bízták a véletlenre, elég borsos áron kínálják az élményt, óránként 500 dollárt (102 ezer forintot) kell fizetni.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem