Hol jó offshore céget alapítani?

Pénzcentrum
2008. október 30. 08:45

Nemzetközi kereskedelemre, vagy beruházásra a legmegfelelőbb olyan országot választani, ahol nincsenek érvényben devizakorlátozások, s ahol a társasági törvények is kedvezőek. Azonban mindehhez még politikai és gazdasági stabilitás is szükséges - írja a Magyar Hírlap.

Jelenleg több mint 50 olyan helyszín van a világon, ahol offshore társasági jogalkotással foglalkoznak. A legfontosabb az, hogy a törvények tegyék lehetővé az alacsony alaptőkeigényt, a minimális, vagy tetszés szerint alkalmazható bejelentési kötelezettségeket annak érdekében, hogy az igazgatósági üléseket és a közgyűléseket bárhol meg lehessen tartani, ki lehessen nevezni névleges igazgatókat, tisztségviselőket és részvényeseket, illetve, hogy a számviteli jelentéseket ne legyen kötelező ellenőriztetni.

Emellett fontos a korszerű kommunikációs, illetve közlekedési kapcsolat is az offshore-központtal, de a megfelelő banki kapcsolatok is lényegesek. Az olyan területek, ahol kettős adóztatást elkerülő szerződésekkel rendelkeznek, minimalizálhatóak az osztalékra és a jogdíj fizetésére kivetett forrásadók.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm