3 °C Budapest

Hol jó offshore céget alapítani?

Pénzcentrum
2008. október 30. 08:45

Nemzetközi kereskedelemre, vagy beruházásra a legmegfelelőbb olyan országot választani, ahol nincsenek érvényben devizakorlátozások, s ahol a társasági törvények is kedvezőek. Azonban mindehhez még politikai és gazdasági stabilitás is szükséges - írja a Magyar Hírlap.

Jelenleg több mint 50 olyan helyszín van a világon, ahol offshore társasági jogalkotással foglalkoznak. A legfontosabb az, hogy a törvények tegyék lehetővé az alacsony alaptőkeigényt, a minimális, vagy tetszés szerint alkalmazható bejelentési kötelezettségeket annak érdekében, hogy az igazgatósági üléseket és a közgyűléseket bárhol meg lehessen tartani, ki lehessen nevezni névleges igazgatókat, tisztségviselőket és részvényeseket, illetve, hogy a számviteli jelentéseket ne legyen kötelező ellenőriztetni.

Emellett fontos a korszerű kommunikációs, illetve közlekedési kapcsolat is az offshore-központtal, de a megfelelő banki kapcsolatok is lényegesek. Az olyan területek, ahol kettős adóztatást elkerülő szerződésekkel rendelkeznek, minimalizálhatóak az osztalékra és a jogdíj fizetésére kivetett forrásadók.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57