16 °C Budapest

HR Benchmarking - a HR terület aduásza

Pénzcentrum
2008. október 17. 12:09

A nemzetközi pénzügyi válság által okozott bizonytalan környezetben a versenyképesség megőrzése különösen fontos a gazdasági szereplők számára. Sok szektorban pedig a versenyképesség egyik alapvető forrása az ember. Ezért az emberi erőforrásokkal való gazdálkodás értékelése és mérése a HR vezetők mellett elsődleges prioritássá válhat a mind felsővezetők, mind a tulajdonosok számára.

A cél az, hogy a HR szakemberek képesek legyenek olyan formában bemutatni a humán erőforrás gazdálkodás működését, amely egyaránt érthető a felsővezetők és a tulajdonosok számára. Azaz számszerű mutatókkal szükséges leírni a HR tevékenységet, és mérhetővé kell tenni a humán tőke üzleti tevékenységre gyakorolt hatását.

Pontosan erre ad lehetőséget egy nemzetközileg széles körben elterjedt eszköz, a HR Benchmarking, melynek célja a humán erőforrás gazdálkodás hatékonyságának és eredményességének átfogó értékelése.

"A HR Benchmarking - amelyet Magyarországon elsőként tavaly végeztünk el a nemzetközi PwC Saratoga módszertan alapján - nem azonos a hazánkban is közkedvelt fizetési felmérésekkel. Nem csupán a fizetések és juttatások piaci szintjére vonatkozó adatokat tartalmaz ugyanis, hanem a HR tevékenység valamennyi részterületét vizsgálja. Így információt szolgáltat például a humán tőke megtérüléséről, a távollétről és fluktuációról, a munkaerő felvétel vagy a képzés átlagos költségéről, illetve a HR adminisztráció vagy a teljesítményértékelés hatékonyságáról" - mondta Szilágyiné Gombos Andrea a PricewaterhouseCoopers vezető menedzsere.

A HR Benchmarking segítségével a társaság számszerű mutatókkal jellemezheti saját humán erőforrás gazdálkodását, valamint összehasonlíthatja azt a Benchmarking felmérésben résztvevő más magyar, illetve külföldi társaságok összesített eredményeivel, igény esetén iparági, méret vagy földrajzi elhelyezkedés szerinti bontásban. Alkalmazása elkötelezettséget jelent a cég számára, hiszen egy ilyen felméréshez szükséges adatok előállítása - megfelelő integrált vállalatirányítási rendszer hiányában - akár több napos munkát is igénybe vehet. A Benchmarking ugyanakkor olyan előnyöket kínál, amelyek jellemzően messze ellensúlyozzák ezt a befektetést. Az eredmények segítségével a társaság könnyedén meghatározhatja a fejlesztendő HR folyamatokat, költségoptimalizálási lehetőségeket azonosíthat, továbbá meghatározhatja a HR kontrolling kulcsfontosságú mutatóit.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A HR Benchmarking - azzal, hogy mérhetővé teszi a humán erőforrás szerepét az üzleti célok elérésében - közös nyelvet teremt a cégvezetés, különösen a pénzügyi vezető és a HR terület között. A vezetés így konkrét adatokra támaszkodva tud a humán területre vonatkozó fejlesztési célokat kitűzni, és azok megvalósulását ellenőrizni. Mindezek alapján prognosztizálható, hogy a HR Benchmarking jelentősége a következő néhány évben várhatóan hazánkban is nőni fog.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem