Novemberben jön a harmadik pillér

Pénzcentrum
2008. augusztus 21. 09:00

Mindenképpen szükséges, hogy a piaci szereplők, a befektetési célpontoknak számító vállalkozások, az aktív és potenciális üzleti angyalok, a klasszikus kockázatitőke-alapok menedzserei, valamint a szektorban érdekelt befektetési és tanácsadó cégek képviselői között a jövőben még szorosabb legyen a kapcsolat, s aktív párbeszéd alakuljon ki - írja a Napi Gazdaság.

Az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ által működtetett Első Magyar Ûzleti Angyal Hálózat és a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesült konferenciáján kiderült, hogy a fent említettek mind szükségesek ahhoz, hogy növekedhessen az induló technológiai cégekbe történő befektetések száma.

A konferencia résztvevői szerint 2009-től kezdve minden tényező adott ahhoz, hogy emelkedhessen a korai fázisú tőkebefektetések száma. Egyed Géza, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára szerint kiemelkedő jelentőségű, hogy az uniós döntés értelmében Budapest ad majd otthont az Európai Technológiai és Innovációs intézetnek.

Bátora László, a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. vezérigazgató-helyettese úgy nyilatkozott, hogy a Jeremie kockázatitőke-program akkreditációja már zajlik, a társadalmi vitára való bocsátást követően az ősz második felében, novemberben kerülhet sor a pályázatok kiírására is.

A rendelkezésre álló 46 milliárd forint két úton juthat el a célcsoportnak számító kis-és középvállalkozásokhoz. Az egyik megoldási mód szerint a magán- és állami befektetők közösen hoznak létre kockázatitőke-alapokat, míg a másik megoldás szerint úgynevezett co-investment alapok jönnek létre, utóbbi esetben az alap tisztán közösségi forrásokkal gazdálkodna.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?