Garantiqa kezességvállalás kockázati tőkebefektetéshez

Pénzcentrum
2008. július 31. 09:27

A kockázati tőkebefektetéshez kapcsolódó garanciaszolgáltatást indít a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Az új termék bevezetésnek célja, hogy a társaság ne csak a hitel típusú termékeknél tudjon a feltörekvő kis és középvállalkozások mögé állani, hanem előmozdítsa a kockázati tőkebefektetéseket is, azoknál a cégeknél, amelyekben fantáziát látnak a pénzügyi befektetők. "Egyre több forrás jelenik meg ezen a piacon, a mi dolgunk pedig az, hogy segítsük a feltörekvő vállalkozások és a tőke egymásra találását" - nyilatkozta Radnai György a Garantiqa vezérigazgatója.

A kockázati tőkegarancia lényege, hogy ha a befektető és a tőkével megerősített vállalkozás megállapodik a vásárolt tulajdonrész majdani visszavásárlásáról, a tőkebefektetés garantált részének eladásából származó összeg megfizetéséért a Garantiqa készfizető kezességével helytáll. A kockázatok megosztása révén biztonságosabbá válik a tőkejuttatás, ami értelemszerűen fokozza a befektetési hajlandóságot.

A Garantiqa a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által bejegyzett kockázati tőkealap kezelő társaságok ügyleteihez tud garanciát vállalni, egyedi megállapodások alapján.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem