2 °C Budapest

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Külügyminisztérium 2008-ban is a Sziget Fesztiválon

Pénzcentrum
2008. augusztus 11. 16:34

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Külügyminisztériummal közös szervezésben 2008. augusztus 13.-18. között, immár második alkalommal vesz részt a Sziget Fesztiválon. Rengeteg programmal várjuk a szigetlakókat minden nap reggeltől estig a Világsátor Kaszinóban és további négy, kisebb sátorban. Az idei év a játékról szól, a látogatók minden helyszínen játékos formában informálódhatnak és tesztelhetik magukat EU-s és külügyi témakörökben. Célunk, hogy a folyamatos kapcsolattartáson keresztül minél több fiatalhoz eljuttassuk a rendelkezésükre álló európai uniós lehetőségeket, tájékoztatást adjunk az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) uniós támogatással már megvalósult és a jövőben megvalósuló részeiről, illetve a civil partnerekkel történő kapcsolattartás jelentőségéről.

A látogatók a tavalyról már jól ismert, szimbolikus hídon keresztülsétálva az izgalmas, információkkal és tapasztalatszerzési lehetőségekkel teli Világsátor Kaszinóban találják magukat, ahol különböző játékok, kvíz kérdések, kreatív feladatok szórakoztatják és tájékoztatják a bátor jelentkezőket. Értékes nyereményekért pörgethetnek az EU-ruletten, kipróbálhatják magukat a blackjack-ben ás más kártyajátékokban, vagy tesztelhetik tudásukat külügyi kérdésekben.

A sziget öt napja alatt az NFÜ három fórumbeszélgetéshez várja az érdeklődőket:
08.13., szerda, A környezettudatosság és a közlekedés napja
08.15., péntek, A gazdasági fejlesztések, a kutatás-fejlesztés
08.17., vasárnap, A humán fejlesztések napja

A Világsátor Kaszinóban a tematikus napokhoz kapcsolódóan minden nap 15.30-tól 17.00-ig interaktív kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket közismert művészek, média személyiségek közreműködésével (pl. Dr. Juhász Árpád, Vujity Tvrtko, Gór Nagy Mária, Xantus Barbara, Szabó Győző, Galamb és Novák Péter) a külpolitikához és az Európai Unió horizontális értékeihez kapcsolódó témákban. Orosz Rulett címmel a környezeti veszélyforrások, a Csapatjáték napon a nemzetközi fejlesztési együttműködés és segélyezés lesz terítéken, a Nyílt (a)lapok címet viselő nap témája a kutatás és fejlesztésben rejlő lehetőségek, a MeNŐK téma a nők érvényesülési lehetőségeit, az Ász pár - oktatás és tapasztalat napján a szakemberképzés témakört járják körbe intézményi és diákoldalról egyaránt.

A Világsátor Kaszinó mellett négy kisebb világ várja az érdeklődőket különböző játékos, interaktív és informatív programokkal. A "Külügy és az EU Vonal Világa" információs és tájékoztató szolgálattal várja látogatóit bármilyen, EU-t érintő kérdéskörben, mint például a munkavállalás, külügyi- és EU-s karrier lehetőségek, tanulás, diplomák elismerése, SOLVIT, fogyasztóvédelem, és még sok más érdekesség. Az "ÚMFT világában" tesztelhetik a szigetlakók, hogy mennyire ismerik saját országukat, találkozhatnak a régiókkal, megismerkedhetnek a különböző fejlesztések eredményeivel, és rajzos, asszociációs játékokkal juthatnak jobbnál jobb nyereményekhez. Aki betér a "Géniusz világába", a Magyar Géniusz tehetségpontok szakembereinek segítségével, különböző intelligencia és kreativitás teszteken keresztül kiderítheti, hogy miben tehetséges, mire képes és milyen pályát érdemes választania. "A Külügy Civil Világában" idén a Külügyminisztérium civil partnereinek tevékenységét ismerhetjük meg közelebbről, színes programokon keresztül.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm