Foglalkoztatás és fejlesztés: miről lehet egyeztetni?

Pénzcentrum
2008. július 15. 09:26

Két újabb pályázat jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján társadalmi egyeztetésre. Július 14. és július 23. között lehet véleményt közölni a +Foglalkoztatás támogatása B) komponens: Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézmények számára" (TAMOP 6.2.4.B) kiírással, illetve július 14. és július 28. között "A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése" (ÁROP 1.1.5.C) kiírással kapcsolatosan.

TÁMOP 6.2.4. B

Az egészségügyi ellátórendszer szerkezetátalakítása, a fekvőbeteg ellátás közel 10%-os kapacitáscsökkenése több ezer egészségügyben dolgozót érint. Az átszervezések és a funkcióváltások, intézményi összevonások következtében kialakuló kapacitástöbbletet át kell irányítani azokba az intézményekbe, ahol hiányzó szakorvosi, szakdolgozói kapacitásokat regisztrált az ágazat, vagy ott a hiány rövidesen várható.

Ezt a célt elősegítheti egy olyan középtávú, foglalkoztatást támogató program elindítása, amely a felszabaduló kapacitást befogadó intézményeknek nyújt átmeneti bértámogatást a hiányzó vagy az új funkciókhoz illeszkedő orvosi, szakdolgozói kapacitások biztosítása érdekében.

A pályázat célja a foglalkoztatás támogatása mellett olyan, a nemzetközi gyakorlatban bevált team formában végzett ellátási szolgáltatások bevezetése, amellyel elérhető a gyógyítás betegközpontúságának erősítése és a gyógyítás hatékonyságának növelése.

ÁROP 1.1.5. C

Jelen normatív pályázat célja a kedvezményezett térségek besorolásáról szóló 311/2007. (XI. 17.) Korm. rendelet 2. melléklete szerinti leghátrányosabb helyzetű kistérségben olyan kistérségi szintű fenntartható térségfejlesztési kapacitás megalapozása vagy megerősítése, amely biztosítja a kistérséget érintő fejlesztések eredményességét, s ezáltal a közjó helyben élők által is érzékelhető növelését, végső soron a leghátrányosabb helyzetből való kitörést.

Pályázni az "A" vagy a "B" komponens egyikére lehet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"A" komponens: a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése

Támaszkodva az Államreform operatív program keretében megvalósuló, ÁROP-115/B kódjelű, a Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben elnevezésű kiemelt projekt tevékenységeire, jelen kiírás arra törekszik, hogy a 33 kistérség esetében biztosítsa a külső szakértői támogatás beépülését a kistérségi szintű fejlesztési, tervezési munkába, mindennapos gyakorlattá váljon a partnerek bevonásán alapuló fejlesztési célú tervezés és végrehajtás, továbbá megvalósuljon a programozási tervdokumentumokban foglalt és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által 2008 végén - 2009 elején elfogadandó projektek közötti koherencia.

"B" komponens:
a komplex programmal segítendő kistérségeken kívül eső leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése

Cél, hogy a komplex programmal segítendő kistérségeken kívüli 14 leghátrányosabb helyzetű kistérség esetében biztosított legyen a kistérségi szintű fejlesztési tervezési gyakorlat megvalósulása, mindennapos gyakorlattá váljon a partnerek bevonásán alapuló fejlesztési tervezés és végrehajtás, továbbá elősegítse a kistérségi fejlesztési programok tervezését és azok belső koherenciájának a biztosítását.

Az NFÜ felhívja a figyelmet, hogy a pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat a megadott határidőig a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban várja.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem