13 °C Budapest

Hogyan kell betörni egy piacra? Csokoládéval...

Pénzcentrum
2008. június 27. 16:00

Az IBM a kakaóültetvényeken keresztül szeretné megvetni lábát Afrikában, melyre egy növekvő piacként tekint az informatikai cég. Nézzük, hogyan tudja majd ezt elérni!

Eddig 120 millió dollárt (18 milliárd forintot) fektetett a cég a régióba, a cél a térség infrastruktúrájának kiépítése két év alatt. Emellett Johannesburgban nyitottak meg egy felhő-kalkuláló központot, amely az első ilyen Afrikában.

Az IBM kutatói pillanatnyilag azon dolgoznak, hogy feltérképezzék a kakaóbab génállományát, s ha ez sikerült, akkor ellenállóbbá tenni az aszály és egyéb kártevők ellen. Ez különösen fontos, mivel rengeteg ember számára a kakaó biztosítja a megélhetést a kontinensen.

Amennyiben sikerül növelni a kakaóbab terméshozamát, abban az esetben az ezzel foglalkozók bevétele is emelkedhet, ami az IBM termékei iránt jelentkező vásárlóerő megnövekedéséhez vezethet.

2007 során Afrikában a legnagyobb kakaóbab-kitermelő országok Elefántcsontpart, Ghána, Nigéria és Kamerun voltak. Az IBM projektje a tervek szerint 5 évig tart majd.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?