Díjátadó ünnepség Magyarországon

Pénzcentrum
2008. június 27. 10:09

Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Versenyük nyerteseit jutalmazta a NESsT és a Citibank:  NESsT és a Citibank Zrt. a mai napon hirdette ki a 2008 NESsT-Citi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Verseny magyarországi nyerteseit. A társadalmi vállalkozások létrehozását támogató kezdeményezés a civil társadalmi szervezetek fenntarthatóságának javítása érdekében 2007-ben indult Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában a Citi Alapítvány támogatásával. A kezdeményezésnek köszönhetően a résztvevő szervezetek képesek lesznek hatékonyabban küzdeni a közép-kelet-európai társadalmi változások érdekében, és jobb lehetőségeket tudnak majd biztosítani kedvezményezettjeik számára.

23 civil szervezet vett részt a versenyben, akiknek a NESsT képzést és személyre szabott tanácsadást nyújtott, majd a végső körbe került szervezetek bemutatták üzleti terveiket. A Citibank önkéntes szakemberei és más üzleti tanácsadók is csatlakoztak a NESsT csapatához a társadalmi vállalkozások ötletének értékelésében; tanácsokkal látták el a szervezeteket a lépésről lépésre haladó vállalkozásfejlesztési folyamat során.

Batara Sianturi, a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: "A Citinél kiemelt prioritásként tekintünk a civil szervezetek támogatására, hiszen rajtuk keresztül tudjuk a legtöbbet tenni a helyi társadalmak fejlődéséért, az emberek életének jobbításáért a világ minden táján, ahol ügyfeleket kiszolgálunk. Ebben a programban az a különleges, hogy nem közvetlenül a szervezetek működtetését, illetve társadalmi céljaik megvalósítását támogattuk anyagi és szakmai erőforrásainkkal, hanem saját vállalkozásaik elindításában segítettünk nekik, mely a hosszú távú fenntartható növekedést jelentheti e szervezetek számára. A programban részt vevő civil szervezetek Citibankos önkénteseink munkáját nagyon hasznosnak értékelték, erre külön büszkék vagyunk."

A legjobb társadalmi vállalkozás üzleti tervéért járó első díjat, melynek összege 10 ezer dollár, a Dunaharasztiban székelő Bárka Alapítvány kapta. A szervezet meghívást kapott a NESsT Vállalkozásfejlesztési Alap portfóliójába is, ahol további készségfejlesztésben és szakmai tanácsadásban fog részesülni. A Bárka Alapítvány (www.larche.hu) szellemi és többszörösen fogyatékos emberek társadalmi elfogadásának és integrációjának javításáért küzd. Társadalmi vállalkozásának továbbfejlesztésére és a szellemi fogyatékos emberek által gyártott magas színvonalú, iparművészeti lakásdísztárgyak és ajándéktárgyak piacra juttatására kapta a NESsT-től a pénzügyi és szakmai támogatást. A vállalkozás stabil bevételi forrásként szolgál a Bárka számára, de emellett állandó foglalkoztatást is nyújt a szervezet kedvezményezettjeink, valamint kreativitásukat is jól szemlélteti.

"A NESsT abban nyújtott segítséget számunkra, hogy civil szervezetként megtanuljuk, hogy miként tudunk egyfajta profitorientált szemléletet elsajátítani, illetve egy nyereségesen működő társadalmi vállalkozást beindítani. Ez a szemlélet pedig nagyon hiányzik ebben az országban, mindenki az egyre szűkösebb állami forrásokra számít." - mondta Jakab Áron, a Bárka Alapítvány munkatársa, a műhely vezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hajdúböszörményi Zöld Kör Egyesület (www.zoldkor.net) második helyezettként egy 8 ezer dollár összegű díjat kapott a NESsT-től, köszönhetően a Közép- és Kelet-Európai Civil Társadalomért Alap (Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe) nagylelkű támogatásának. A díj a Zöld Kör által létrehozott és működtetett vidéki papírhulladék-gyűjtési és -újrafeldolgozási rendszer fejlesztését szolgálja. A Zöld Kör egy élhető, felelős és fenntartható jövőért küzd környezet- és természetvédelmi tevékenységén keresztül.

A díjakat Varga Éva, a NESsT vállalkozásfejlesztési igazgatója és Batara Sianturi, a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a díjazottaknak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?