14 °C Budapest

Spar lesz a Plusból

Pénzcentrum
2008. június 26. 09:53

A SPAR Magyarország Kft. ez év márciusában kötött szerződést a német Tengelmann válla-latcsoporttal, 174 magyarországi Plus üzlet átvételére. A brüsszeli versenyjogi jóváhagyás 2008. június 25.-én megtörtént. A SPAR Magyarországon így jelenleg 379 üzlettel rendelke-zik. A SPAR természetesen átveszi a Plus mind a 2300 magyarországi dolgozóját.

A SPAR Magyarország Kft., a SPAR Ausztria csoport egyik tagvállalata, ezzel az átvétellel követ-kezetesen folytatja az utóbbi évek expanziós tevékenységét.

2007. év végén a 204 SPAR- és INTERSPAR üzlet Magyarországon 1,1 milliárd euró , azaz 284, 5 milliárd Forint összegű bruttó forgalmat realizált. Ezzel a SPAR a második legnagyobb kereske-delmi vállalat Magyarországon. A Plus Magyarországon 402 millió euró összegű forgalmat bonyolí-tott. A két cég együttes piaci részaránya mintegy 13 százaléknak felel meg.

"A 174 Plus üzletet az elkövetkező években SPAR üzletté alakítjuk. Első lépésként a termékvá-lasztékot bővítjük, növeljük a frissáru részarányt, megtartva a diszkont árszínvonalat." - jelentette ki Feiner Péter, a SPAR Magyarország Kft elnöke.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem