17 °C Budapest

Az MFB a legjobban menedzselt bank a régióban

Pénzcentrum
2008. június 24. 15:04

A Euromoney nemzetközi pénzügyi magazin az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaságnak ítélte a "Legjobban Menedzselt Bank Közép- és Kelet-Európában" díjat a bank elmúlt öt évi minőségi vezetéséért. Az elismerésről szóló oklevelet Richard Ensor, a Euromoney vezérigazgatója adta át Londonban az MFB vezérigazgatóinak.

Richard Ensor: "Az Erős János és Czirják Sándor vezérigazgató urak által vezetett Magyar Fejlesztési Bank kiválóan oldotta meg az állami fejlesztési bankok speciális helyzetéből fakadó kihívást, nyereségesen működik, miközben kedvezményes kamatozású és hosszúlejáratú hiteleket ad még a kezdő vállalkozásoknak is."

A kitüntető cím elnyerését dr. Erős János, az MFB vezérigazgatója úgy értékelte, hogy a Bank irányításában a legkorszerűbb vállalatirányítási elveket és módszereket sikerült meghonosítani. A vezérigazgató szerint a mai siker - a gyors és rugalmas döntések, a fejlesztéspolitikai irányelvekhez és a hiteligényekhez való alkalmazkodás eredménye.

A tekintélyes nemzetközi pénzügyi folyóirat 1991 óta rendszeresen minden évben értékeli a különböző régiók, országok pénzügyi piaci szereplőit, és az egyes üzletágakban, szolgáltatásokban, profitnövekedésben, vagy a finanszírozási rendszerek átalakításában elért kimagasló teljesítményt különféle kategóriákban az év legjobbja díjjal ismeri el. A több hónapig tartó döntési folyamat során saját újságíróik, elemzőik mellett kikérik külső szakértők véleményét, és gondosan mérlegelik az egyes jelöltek eredményeit a versenytársakkal való összehasonlításban az irányítási struktúra fejlettsége, az innovációs képességek, valamint a nyereségesség terén.

Az idén a "Legjobban Menedzselt Bank Közép- és Kelet-Európában" díjat az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaságnak ítélték oda az előző évek tudatos, következetes és jól szervezett vezetői teljesítményét értékelve. A nemzetközi pénzügyi világban rendkívül magas presztízsértékűnek számító elismerésről szóló oklevelet Richard Ensor, a Euromoney vezérigazgatója személyesen adta át Londonban dr. Erős János és Czirják Sándor vezérigazgatóknak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Richard Ensor a méltatásában elmondta, hogy a díj odaítélésére a Magyar Fejlesztési Bank esetében is nagyon alapos, hosszú ideig tartó döntési eljárást követően került sor. Az MFB teljesítményei közé sorolták, hogy a Bank transzparens, prudens és EU-konform módon működik, 2002 óta stabil a vezetése. A mérlegfőösszege 2002. és 2006. között 508 milliárdról 1.037 milliárdra nőtt, a refinanszírozás keretében a kkv szektornak, valamint az önkormányzatoknak a kereskedelmi bankok, valamint szövetkezeti hitelintézetek közvetítésével nyújtott hitelek állománya 27 milliárdról 200 milliárd forintra növekedett.
Jóllehet a Bank nem profit-orientált, "az Erős János és Czirják Sándor urak által vezetett Magyar Fejlesztési Bank kiválóan oldotta meg azt az állami fejlesztési bankok speciális helyzetéből fakadó kihívást, hogy nyereségesen működik, miközben kedvezményes kamatozású és hosszúlejáratú hiteleket ad még a kezdő vállalkozásoknak is" − hangsúlyozta Richard Ensor. A Euromoney a díjnál figyelembe vette a Moody's MFB-re vonatkozó nagyon kedvező "Aa1" hitelminősítését, valamint azt a körülményt, hogy a Bank 4 milliárd euró összegű forrást vont be a nemzetközi pénz- és tőkepiacokról. Értékelték azt is, hogy a Magyar Fejlesztési Bank 2006-os 500 millió EUR összegű nemzetközi kötvénykibocsátását a nemzetközi kötvénypiac vezető szereplői az év ügyletének minősítették.

Erős János vezérigazgató a Euromoney díjáról elmondta, hogy ez az elismerés nemzetközi visszaigazolását jelenti a Bank által 2002. óta követett stratégiának, amely során az MFB az európai fejlesztési bankok legjobb gyakorlatát átvéve, az uniós szabályokkal összhangban fontos hídszerepet tölt be a hazai fejlesztéspolitika és a beruházók között. A "Legjobban Menedzselt Bank Közép- és Kelet-Európában" kitüntető cím arról tanúskodik, hogy a Bank irányításában a legkorszerűbb vállalatirányítási elveket, a "corporate governance" mára versenyképességi összetevővé vált legújabb módszereit sikerült meghonosítani.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem