14 °C Budapest

Kulcs a milliókhoz: hogyan juthatsz pénzhez?

Pénzcentrum
2008. június 13. 05:55

Pénzbomba júniusban Manapság igen divatos a kkv-k alulfinanszírozottságáról, banki hitelektől való elzártságáról beszélni. Egyesek szerint valóban ez a helyzet, míg mások úgy vélik, a kkv-k java részét egyáltalán nem kell félteni. Mindenesetre annyi bizonyos, hogy egyre több lehetőség nyílik meg a kis cégek előtt is, közülük egyik az uniós pályázati források igénybe vétele. Ez azonban egyáltalán nem könnyű feladat, legyen szó kis-, vagy nagyvállalatról, de az önkormányzatoknak, állami szerveknek sincs könnyű dolga. Mai cikkünkben egyrészt áttekintjük a júniusi pályázati lehetőségeket, másrészt pedig bemutatjuk a Deloitte tegnap megrendezett sajtótájékoztatón elhangzottak alapján, milyen tipikus hibákra kell a pályázni vágyóknak odafigyelnie.

Pénzbomba júniusban

Június 20-ig lehet pályázni a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében rendezvények, és falunapok szervezésére. A pályázat célja többek között ösztönözni az egyes települések kulturális értékeinek, hagyományainak, örökségének bemutatását, erősíteni a közösségi élményeket és az összetartozást, támogatni a korábban megvalósított rendezvények sorába illeszkedő, vagy új rendezvények megvalósulását, illetve javítani a helyi életminőséget, s elősegíteni a turizmus fellendülését.

Pályázatot települési önkormányzatok, non-profit szervezetek, magánszemélyek, kistérségek önállóan, vagy együttműködésben megvalósítandó rendezvény megrendezésére nyújthatnak be. A kiírás keretében technikai eszközök és produkciók költségviselésére igényelhető támogatás, az elnyerhető forrás a tervezett rendezvény összköltségének 100 százalékáig terjedhet. Összesen pedig 1500 pont értékű technikai eszközt és produkciós költséget lehet megjelölni.

Hónap végéig lehet pályázni a Kerékpárosbarát Munkahely, illetve Település 2008 címére, mely kiírások részleteiről egy korábbi cikkünkben lehet tájékozódni.

Sztrájk ellen kerékpárral - még a munkahely is segíthet

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tipikus pályázati hibák: Te ne kövesd el!

Önkormányzatok, állami szervek - ebből is lehet okulni

Pályázati pénzeket nem csupán kis- és középvállalkozások igényelnek, s közülük sokan nyernek is, hanem az egyes önkormányzatok, állami szervek is indulnak bizonyos kiírásokon. Hibákat pedig mindenki követ el, persze a tipikus "ballépések" ismeretében már jóval könnyebben felkészülhet a pályázni vágyó (legyen a bármely szektorba tartozó szervezet) az egyes kiírásokra. A Deloitte szakértőinek segítségével nézzük, mivel kell szembenézni, s mire érdemes figyelnie annak, aki uniós pénzhez szeretne hozzájutni!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem