15 °C Budapest

Ingyen garancia a mikrohitelhez

Pénzcentrum
2008. június 13. 11:57

Ingyen juthatnak hitelgaranciához az Új Magyarország Mikrohitel program keretén belül kapott hitelek esetében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kkv-k, miután a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. rendkívül kedvező díját a PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány átvállalja - erről írt alá megállapodást a két szervezet.

Együttműködési megállapodást írt alá a PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. az Új Magyarország Mikrohitel program keretén belül megvalósult hitelek garanciavállalására vonatkozóan. A megállapodás értelmében a Hitelgarancia Zrt, rendkívül kedvező - 0,5 százalékos - garancia díját a Primom átvállalja, így a térség vállalkozásai Mikrohitel program keretében kapott hitelek esetében ingyen juthatnak hozzá a hitelgaranciához, ami nagymértékben javítja a hitelfeltételeket, és csökkenti a fedezetigényt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tevékenykedő PRIMOM a térség gazdasági fejlesztésén és vállalkozásélénkítő funkcióján túl, a másfél évtizedes mikrofinanszírozási tapasztalataira építve -egy sikeres pályázás után- a közelmúltban bekapcsolódott az Új Magyarország Mikrohitel programba.

Az Új Magyarország Mikrohitel a mikrovállalkozásoknak jelent kedvezményes forráshoz jutási lehetőséget, maximum 6 millió forintos összegig, melyet tárgyi eszköz beszerzésre és egyéb beruházások, bővítések finanszírozására használhatnak fel az igénylők. A megállapodás szerint a Garantiqa az ügyfelek részére 80 százalékos készfizető kezességvállalást nyújt a hitel összegére és annak járulékaira. A garanciaszervezet mindezen túl egy szoftver segítségével lehetővé teszi a kezességvállalási kérelmek elektronikus úton történő beküldését, így lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá téve az ügymenetet.

"A Garantiqa minden olyan programban készséggel vesz részt, amely a hazai vállalkozások számára kedvezményes forráshoz jutást tesz lehetővé, hiszen elsődleges célkitűzésünk a szektor fellendülésének előmozdítása" - nyilatkozta Király Zsolt a társaság értékesítési és marketing igazgatója azt követően, hogy az aláírás helyszínén megtörtént az első Új Magyarország Mikrohitelhez igényelt garanciakérelem elektronikus befogadása. A kérelem egy olyan helyi kereskedelmi vállalkozás hiteléhez kapcsolódik, amely erdélyi fatányérok és korondi kerámiák értékesítésével és internetes terjesztésével foglalkozik.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04