Határon túlra terjeszkedik a Garantiqa

Pénzcentrum
2008. június 11. 11:49

Bulgáriában folytatott tárgyalásokat a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. a határon túli kezességvállalás lehetőségeinek megismerése céljából. Bulgáriában lefedetlen a garanciális pénzügyi szolgáltatói szegmens, ezért a társaság megállapodott a bolgár bankszektor képviselőivel, hogy egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítésével folytatják az együttműködést.

A határon túli terjeszkedés lehetőségét vizsgálja a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A társaság először Bulgáriában vizsgálta meg a piacra lépés lehetőségét. "Bulgária ígéretes piac, a Garantiqa pedig tőkeerős és nagy szakmai tapasztalatokkal rendelkező szervezet, így minden feltétel adott a terjeszkedéshez és az együttműködéshez" - nyilatkozta Radnai György a Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója. A Szófiában létrejött találkozókon a második legnagyobb bolgár bank, az OTP tulajdonában lévő DSK Bank, a 2005. óta többségi MKB tulajdonú MKB Unionbank, valamint a pénzügyi tanácsadóként működő Forem Consulting Bulgaria vezetői fogadták a Garantiqa szakembereit.

Az egyeztetéseken a hazai garanciapiacon piacvezető szervezet ismertette az elképzeléseit, a 2008-2011. közötti időszak stratégiájának részeként is megfogalmazott nemzetközi szinten zajló garanciavállalás lehetőségét. A tárgyalások során kiderült, hogy fokozott piaci igény mutatkozik egy olyan társaságra, amely szolgáltatásaival elősegítheti a helyi kkv-k finanszírozását. Jelenleg a garanciális pénzügyi szolgáltatói szegmens lefedetlen a délkelet-európai államban, ugyanakkor a dinamikus és stabil gazdasági növekedés fenntartása indokolja a bolgár vállalkozások forráshoz jutásának elősegítését.

A tárgyalások eredményeképpen a felek megállapodtak egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítésében. A tanulmány megvizsgálja az országban működő vállalkozók számára kínált finanszírozás sajátosságait, illetve a meglévő jogi környezetet. Ezt követően alakítható ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. bolgár vállalkozások számára kínált garanciaszolgáltatási tevékenysége.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35