35 °C Budapest

Jó minőséghez extra garancia

Pénzcentrum
2008. május 15. 11:34

A kiterjesztett jótállási szolgáltatásokban igen nagy különbségek észlelhetők a cégek között, hiszen az egyik vállalat ingyenesen, a másik pénzért nyújtja a plusz szolgáltatást, az időtartam pedig egy évtől, akár több évtizeden át tarthat. Az azonban biztos, hogy amelyik cég plusz garanciát vállal, maximálisan megbízik termékei minőségében.

Új gépkocsik esetében általában három év garanciát szoktak adni, ám ezt gyakran túllépik egy-egy akció során, és ezt időről időre szinte minden márkánál alkalmazzák. Például az egyik japán autómárkát néhány éve 5 év kiterjesztett garanciával árusították. Jelenleg a KIA
szlovákiai gyárban készült Sportage típusát 7 év garanciával hirdetik.

A fürdőszoba berendezésekkel foglalkozó kereskedés (www.furdoszoba.info) hidromasszázs kádjaira egy év alapgaranciát ad, és 10.000 Ft-ért további egy év vásárolható.

"Úgy fél éve vezettük be a kiterjesztett garanciális szolgáltatást, amely a hidromasszázs kabinokra vonatkozik. Nagyon örülök, hogy ennyi idő alatt a vásárlók mintegy 80 %-a döntött a plusz garancia mellett. A jótállást nem a gyártó cég, hanem a kereskedésünk nyújtja. Nyilván ezzel nagy kockázatot vállalunk, de nem tartunk attól, hogy a szolgáltatás veszteséget termelne a vállalkozásnak, hiszen a hidromasszázs kabinokat régóta árusítjuk, és tudjuk, hogy remek a minőségük. Épp ezért mertük vállalni a kiterjesztett garanciát" - mondja Márik István, a Fürdőszoba Kereskedő Kft. üzletvezetője.

Az Indesit Company Magyarország Kft. (www.indesit.hu) nemrégiben vezette be ezt a fajta újdonságot. Alapszolgáltatásként eleve két év garanciát ad termékeikre, emellett további két, illetve három év extra biztonság (www.extragarancia.hu) vehető igénybe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Úgy érzem, hogy az extragarancia bevezetésével egyúttal azt is vállaljuk, hogy jók vagyunk. Hiszen nem lennénk magabiztosak, és nem bíznánk a termékeink kiváló minőségében, akkor nem vállalnánk a kockázatot, ami a plusz jótállási idővel jár. Hiszen egyetlen kiszállás és javítás költsége elérheti a tízezer forintot is. Ezzel ellentétben a Indesitnél 6.900 forintért két, a Hotpoint-Aristonnál 9.900 forintért három év biztonság vásárolható. Az extragaranciával mint új lehetőséggel 2007 őszén indultunk el az Ariston esetében és - mivel meghozta a várt eredményt - idén februárban az Indesit termékekre is kiterjesztettük a szolgáltatást" - mondja Bolváry Gellért, az Indesit Company Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az 50 különféle műanyagból előállított Tupperware edényeket gyártó cég garanciát vállal az anyag- és gyártási hibákért; az ilyen terméket korlátlan ideig kicserélik. Az AMC garancia világszerte több mint 30 évre érvényes a nemesacélból készült AMC edényekre, tálcákra és tálakra. A garancia az áru átvétele napjától érvényes. Teljesen mindegy, hogy AMC termékeit hol vette a vásárló, a garanciára való jogosultság minden AMC országban világszerte biztosított és szabályozott. A szintén nemesacélból készült Zepter termékekre nem csupán évtizedekben lehet kifejezni a jótállási időt. A cég ugyanis örök garanciát vállal termékeire.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?