12 °C Budapest

Jó minőséghez extra garancia

Pénzcentrum
2008. május 15. 11:34

A kiterjesztett jótállási szolgáltatásokban igen nagy különbségek észlelhetők a cégek között, hiszen az egyik vállalat ingyenesen, a másik pénzért nyújtja a plusz szolgáltatást, az időtartam pedig egy évtől, akár több évtizeden át tarthat. Az azonban biztos, hogy amelyik cég plusz garanciát vállal, maximálisan megbízik termékei minőségében.

Új gépkocsik esetében általában három év garanciát szoktak adni, ám ezt gyakran túllépik egy-egy akció során, és ezt időről időre szinte minden márkánál alkalmazzák. Például az egyik japán autómárkát néhány éve 5 év kiterjesztett garanciával árusították. Jelenleg a KIA
szlovákiai gyárban készült Sportage típusát 7 év garanciával hirdetik.

A fürdőszoba berendezésekkel foglalkozó kereskedés (www.furdoszoba.info) hidromasszázs kádjaira egy év alapgaranciát ad, és 10.000 Ft-ért további egy év vásárolható.

"Úgy fél éve vezettük be a kiterjesztett garanciális szolgáltatást, amely a hidromasszázs kabinokra vonatkozik. Nagyon örülök, hogy ennyi idő alatt a vásárlók mintegy 80 %-a döntött a plusz garancia mellett. A jótállást nem a gyártó cég, hanem a kereskedésünk nyújtja. Nyilván ezzel nagy kockázatot vállalunk, de nem tartunk attól, hogy a szolgáltatás veszteséget termelne a vállalkozásnak, hiszen a hidromasszázs kabinokat régóta árusítjuk, és tudjuk, hogy remek a minőségük. Épp ezért mertük vállalni a kiterjesztett garanciát" - mondja Márik István, a Fürdőszoba Kereskedő Kft. üzletvezetője.

Az Indesit Company Magyarország Kft. (www.indesit.hu) nemrégiben vezette be ezt a fajta újdonságot. Alapszolgáltatásként eleve két év garanciát ad termékeikre, emellett további két, illetve három év extra biztonság (www.extragarancia.hu) vehető igénybe.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"Úgy érzem, hogy az extragarancia bevezetésével egyúttal azt is vállaljuk, hogy jók vagyunk. Hiszen nem lennénk magabiztosak, és nem bíznánk a termékeink kiváló minőségében, akkor nem vállalnánk a kockázatot, ami a plusz jótállási idővel jár. Hiszen egyetlen kiszállás és javítás költsége elérheti a tízezer forintot is. Ezzel ellentétben a Indesitnél 6.900 forintért két, a Hotpoint-Aristonnál 9.900 forintért három év biztonság vásárolható. Az extragaranciával mint új lehetőséggel 2007 őszén indultunk el az Ariston esetében és - mivel meghozta a várt eredményt - idén februárban az Indesit termékekre is kiterjesztettük a szolgáltatást" - mondja Bolváry Gellért, az Indesit Company Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az 50 különféle műanyagból előállított Tupperware edényeket gyártó cég garanciát vállal az anyag- és gyártási hibákért; az ilyen terméket korlátlan ideig kicserélik. Az AMC garancia világszerte több mint 30 évre érvényes a nemesacélból készült AMC edényekre, tálcákra és tálakra. A garancia az áru átvétele napjától érvényes. Teljesen mindegy, hogy AMC termékeit hol vette a vásárló, a garanciára való jogosultság minden AMC országban világszerte biztosított és szabályozott. A szintén nemesacélból készült Zepter termékekre nem csupán évtizedekben lehet kifejezni a jótállási időt. A cég ugyanis örök garanciát vállal termékeire.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm