28 °C Budapest

Fókuszban a kerékpár

Pénzcentrum
2008. április 22. 10:03

Immáron második alkalommal hirdeti meg a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) a Kerékpáros Magyarország Program keretében a "Bringázz a munkába!" akciót. Ezzel egy időben kerül bejelentésre az a 2 milliárd forintos keretösszegű pályázati felhívás, amelynek célja a kerékpáros forgalom biztonságos közlekedési feltételeinek, az egészséges életmód kialakításának és az idegenforgalomnak a segítése, valamint a környezetkímélő közlekedést szolgáló beruházások megvalósulásának támogatása.

"Bringázz a munkába!"

A tavalyi budapesti program sikerességéből kiindulva az idén már országosra bővített akcióban lehet a kerékpáros kilométereket gyűjteni. A Kerékpáros Magyarország Program akcióinak köszönhetően egyre több munkáltató és munkavállaló érzi saját ügyének a kerékpárbarát szemlélet terjesztését. Egyre többen gondolják úgy, hogy a kerékpározás nemcsak egyszerű közlekedési forma, hanem életstílus, amely része az egészséges életmódnak és a környezettudatos magatartásnak is.

A GKM április 22. és május 31. között, hat héten keresztül várja azoknak az elszánt egyéni vagy 2-5 fős biciklis csapatoknak a jelentkezését, amelyeknek tagjai vállalják, hogy az akció ideje alatt naponta, de legalább 10 alkalommal, kerékpárral mennek be a munkahelyükre.
Regisztrálni a www.bringazzmunkaba.hu honlapon lehet.

Tavaly összesen 2162 budapesti bringás (293 csapat és 1033 egyéni kerekező) regisztrált az akcióra, és összesen 21.235 kg széndioxid kibocsátást spóroltak meg a városi közlekedőknek.

A mostani, országosra bővített "Bringázz a munkába!" akciót több önkormányzat közvetlenül is támogatja. A Kerékpárosbarát Település cím elnyerése többletpontot jelent a GKM kerékpárút pályázataiban.

Pályázati felhívás kerékpárutak fejlesztésére

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A GKM által kiírt felhívásra tervezési, építési, valamint szélesítés és burkolat-megerősítésre vonatkozó pályázatok is benyújthatóak. Az első pályázati forduló keretében 2008. május 14-ig, a második pályázati forduló keretében pedig 2008. július 31-ig.

A megpályázható és vissza nem térítendő támogatás keretösszege mind a 2008. évi első fordulóra, mind pedig a 2008. évi második fordulóra (2009. évi megvalósítási kötelezettséggel) 1 - 1 Mrd forint.
A támogatás mértéke a tervezési pályázatok esetében 50%, az építési célú pályázatok esetében 80-95%, a szélesítés és burkolat-megerősítésére vonatkozó pályázatok esetében pedig 30-45% lehet.

A pályázatokon helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és többcélú kistérségi társulások vehetnek részt egy éven belül megvalósuló fejlesztésekkel, illetve árvízvédelmi töltésen épülő kerékpárút esetében az illetékes Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság pályázhat.

A pályázatokat - a pályázati felhívásban és útmutatóban közölteknek megfelelően - a kitöltött adatlapokkal együtt hiánytalanul kell postai úton benyújtani a KKK címére. A pályázati felhívás és útmutató az adatlapokkal együtt letölthető a következő oldalakról: www.gkm.gov.hu, www.kertam.hu, www.lendulet.hu.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem