3 °C Budapest

Mikor indul az elektronikus számlázás?

Pénzcentrum
2008. április 21. 09:30

Az elektronikus számlázásról esett szó az ECR Hungary hétvégi tanácskozásán. Az új módszer segítségével számlánként akár kétszáz forint megtakarítást is elérhetnének a vállalkozások. Az elektronikus számlázás országos elterjedése éves szinten 850 milliárd forinttal csökkentené a kiadásokat - írja a Világgazdaság.

A számlázási folyamatok automatizálásával elkerülhetőek lennének a papír- és a postázási költségek is. Az elektronikus adatcserének (EDI) köszönhetően a számlázás 20 %-át ilyen formában lehetne bonyolítani, jelenleg a szabályozás és az új módszer alkalmazásának technikai korlátai miatt alig egy százalék ez az adat.

Az e-számlázásra vonatkozó irányelveket 1999-ben hozták létre az Európai Unióban, a magyar számvitelben 2004-től fogadható el bizonylatnak az elektronikus számla. Az e-aláírás és az időbélyegző elengedhetetlen formai kelléke az elektronikus számláknak.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57