3 °C Budapest

Új termék a vállalkozások életének megkönnyítésére

Pénzcentrum
2008. április 14. 11:19

Új lízingtermékkel jelenik meg a Raiffeisen Lízing és a Cisco Magyarország, amely a kis- és középvállalatok informatikai beruházásait kívánja finanszírozni, kedvező feltételek mellett - derült ki a mai sajtótájékoztatón.

Vass Gábor, a Cisco Magyarország kis- és középvállalati üzletágának vezetője elmondta, mintegy 1,5 évvel ezelőtt született meg a Cisco Magyarország stratégiai döntése arról, hogy a kkv-szektort is megcélozzák, ebben a szegmensben is növelni szeretnék a portfoliójukat. Ennek megvalósításához szükségeltetik egy megfelelő termékkör kialakítása, vagyis egy kifejezetten a kkv-szektor számára kialakított termék, mellyel meg tudják szólítani a kis cégeket. Ez már megvalósult már, bevetetésre került a Cisco Unified Communication 500-as termék.

A Cisco ma már 300 regisztrált partnerrel rendelkezik, közülük 70 olyan partner van, melyek speciálisan a kkv-szektorra fókuszálnak. Az elmúlt időszakban készített a Cisco és a Dinamix egy kutatást, 500 cég bevonásával, ennek keretében a cégek infokommunikációs ellátását vizsgálták. A felmérés eredményei alapján Magyarországon a kkv-k már felismerték, hogy a helyi hálózatok kialakításával és a távoli elérésekkel hatékonyabbá tehető az üzletmenet, s ennek érdekében már meg is tették a kezdő lépéseket. Azonban azokon a területeken, melyek jelentős hozzáadott értéket képviselnek - tipikusan ilyen terület a VoIP, SAN (biztonságos távoli hálózat) -, jelentős a lemaradás. Ennek feloldásában kíván segítséget nyújtani az április 15-én induló program.

A teljes hazai kkv-piacot tekintve számos olyan technológiai lépés történt, mely bizonyította, hogy a technológiáknak itt is létjogosultsága van. A hazai kkv-k körében 25-27 százalék azon cégek aránya, akiknek a Cisco megoldásokra igénye van. Azaz egyre kevésbé beszélhetünk arról, hogy a cégek ne ismernék fel a technológia hasznosságát - mondta el Vass Gábor. További problémákkal kell azonban szembeszállni. Egyrészt elmondható, hogy a kkv-szektor tőkehiányos, másrészt a cégek technológiai szakemberhiánnyal küzdenek. A finanszírozási problémák enyhítésére hozták létre az Easylease programot.

Göblös Gergely, a Raiffeisen Lízing Zrt. gép-berendezés üzletágának igazgatójának elmondása alapján a tervek között szerepel, hogy a Raiffeisen bankfiókokban is elérhető legyen az Easylease-termék, ennek megvalósítása azonban még fejlesztés alatt van.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az üzletág-igazgató bemutatta az Easylease terméket, amely egyfajta "dobozos" megoldás (egyszerűsége és gyorsasága folytán), a finanszírozási összeg 0,5 - 7 millió forint. Az ügyletben a szállító szerepét a Cisco, vagy valamelyik partnere tölti be. Lízingtárgyként új IT-Office eszközök szerepelhetnek. A konstrukció fontos előnye, hogy a 24-36 hónapos futamidő elején kizárólag az áfá-t kell megfizetni. Az informatikai megoldások svájci frank, forint vagy euro alapon valósíthatóak meg, a piaci kamatoknál kedvezőbben, báziskamatláb (LIBOR, vagy BUBOR) + 1 % kamatmarzs mellett. Fontos tudni, hogy az all-risk típusú vagyonbiztosítást beépítették a havi díjakba.

Az Easylease Finanszírozási Program április 15-től július 31-ig tart, azonban a program folytatásán már most gondolkodnak.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57