Új termék a vállalkozások életének megkönnyítésére

Pénzcentrum
2008. április 14. 11:19

Új lízingtermékkel jelenik meg a Raiffeisen Lízing és a Cisco Magyarország, amely a kis- és középvállalatok informatikai beruházásait kívánja finanszírozni, kedvező feltételek mellett - derült ki a mai sajtótájékoztatón.

Vass Gábor, a Cisco Magyarország kis- és középvállalati üzletágának vezetője elmondta, mintegy 1,5 évvel ezelőtt született meg a Cisco Magyarország stratégiai döntése arról, hogy a kkv-szektort is megcélozzák, ebben a szegmensben is növelni szeretnék a portfoliójukat. Ennek megvalósításához szükségeltetik egy megfelelő termékkör kialakítása, vagyis egy kifejezetten a kkv-szektor számára kialakított termék, mellyel meg tudják szólítani a kis cégeket. Ez már megvalósult már, bevetetésre került a Cisco Unified Communication 500-as termék.

A Cisco ma már 300 regisztrált partnerrel rendelkezik, közülük 70 olyan partner van, melyek speciálisan a kkv-szektorra fókuszálnak. Az elmúlt időszakban készített a Cisco és a Dinamix egy kutatást, 500 cég bevonásával, ennek keretében a cégek infokommunikációs ellátását vizsgálták. A felmérés eredményei alapján Magyarországon a kkv-k már felismerték, hogy a helyi hálózatok kialakításával és a távoli elérésekkel hatékonyabbá tehető az üzletmenet, s ennek érdekében már meg is tették a kezdő lépéseket. Azonban azokon a területeken, melyek jelentős hozzáadott értéket képviselnek - tipikusan ilyen terület a VoIP, SAN (biztonságos távoli hálózat) -, jelentős a lemaradás. Ennek feloldásában kíván segítséget nyújtani az április 15-én induló program.

A teljes hazai kkv-piacot tekintve számos olyan technológiai lépés történt, mely bizonyította, hogy a technológiáknak itt is létjogosultsága van. A hazai kkv-k körében 25-27 százalék azon cégek aránya, akiknek a Cisco megoldásokra igénye van. Azaz egyre kevésbé beszélhetünk arról, hogy a cégek ne ismernék fel a technológia hasznosságát - mondta el Vass Gábor. További problémákkal kell azonban szembeszállni. Egyrészt elmondható, hogy a kkv-szektor tőkehiányos, másrészt a cégek technológiai szakemberhiánnyal küzdenek. A finanszírozási problémák enyhítésére hozták létre az Easylease programot.

Göblös Gergely, a Raiffeisen Lízing Zrt. gép-berendezés üzletágának igazgatójának elmondása alapján a tervek között szerepel, hogy a Raiffeisen bankfiókokban is elérhető legyen az Easylease-termék, ennek megvalósítása azonban még fejlesztés alatt van.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az üzletág-igazgató bemutatta az Easylease terméket, amely egyfajta "dobozos" megoldás (egyszerűsége és gyorsasága folytán), a finanszírozási összeg 0,5 - 7 millió forint. Az ügyletben a szállító szerepét a Cisco, vagy valamelyik partnere tölti be. Lízingtárgyként új IT-Office eszközök szerepelhetnek. A konstrukció fontos előnye, hogy a 24-36 hónapos futamidő elején kizárólag az áfá-t kell megfizetni. Az informatikai megoldások svájci frank, forint vagy euro alapon valósíthatóak meg, a piaci kamatoknál kedvezőbben, báziskamatláb (LIBOR, vagy BUBOR) + 1 % kamatmarzs mellett. Fontos tudni, hogy az all-risk típusú vagyonbiztosítást beépítették a havi díjakba.

Az Easylease Finanszírozási Program április 15-től július 31-ig tart, azonban a program folytatásán már most gondolkodnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?