Új nevet kapott a Hitelgarancia Zrt.

Pénzcentrum
2008. április 11. 12:03

Az elmúlt három év stratégiáját és lendületes növekedését jeleníti meg a Hitelgarancia Zrt. névváltása, amit a pénteki közgyűlésen hagytak jóvá a tulajdonosok. A cég az elmúlt egy évben következetesen Garantiqa néven jelent meg új termékeivel a piacon, és ezt a nevet most fölvette a társaság is. A következő években a cég a termékkínálat növelésével és új lehetőségek feltárásával reagál az éleződő piaci versenyre.

Garantiqa Hitelgarancia Zrt. néven új arculattal folytatja tevékenységét a Hitelgarancia Zrt. - derült ki ma a cég éves rendes közgyűlésén. "A névmódosítás a dinamikus hozzáállást tükröző arculatra hívja fel a figyelmet" - nyilatkozta dr. Radnai György vezérigazgató a közgyűlését követően. Az arculatváltást tudatos felkészülés előzte meg, a társaság rendkívül sikeres új garancia termékei már 2007 eleje óta a Garantiqa brand ernyője alatt kerültek piacra, így egyre többen azonosítják a társaságot ezzel a névvel.

Elsősorban a Garantiqa termékeknek köszönhetően a társaság az elmúlt években 30 százalékot meghaladó garanciavállalási növekedést realizált, vagyis lényegesen gyorsabban bővült, mint a KKV hitelek piaca. Mindez a 2005-ben megkezdődött dinamizálás eredménye. A társaság élére akkor kinevezett Radnai György vezetése alatt a társaság lendületes termékfejlesztésbe kezdett, az önkormányzatokkal bővítette ügyfélkörét, és növelte kockázatviselési hajlandóságát. A cég nyitott a faktoring és lízing ügyletek felé, sorra dolgozott ki a bankokkal közösen speciális, KKV-knak szóló garantált hitelkonstrukciókat, megjelent pályázati garancia termékével az EU-s támogatások piacán, legutóbb pedig tető alá hozta az első portfolió garancia szerződést a UniCredit Bankkal. A társaság a Bázel II. életbe lépésével szigorodó kockázatkezelési környezetben is megalapozta a jövőjét, amikor a bankokkal azonos kockázat kezelési gyakorlatot folytató cégnek ismerte el a PSZÁF. Az ekvivalencia tanúsítvány birtokában ugyanis a bankoknak sokkal kisebb kockázati szorzóval kell figyelembe venniük a tartalékképzés során a Garantiqa kezességével garantált hiteleket.

A jól bevált módszerek mellett a 2008-11-es időszakban az újabb irányok megtalálására és kiaknázása lesz a fő irány. Az elmúlt hetek híradásai azt mutatják, hogy a Garantiqa új piacokra is betör: az EIB-vel közösen tervezett JESSICA Alap üzemeltetése alapkezelői tevékenységet is feltételez a társaság részéről. Emellett megnő a kommunikáció szerepe a társaság életében. Király Zsolt a társaság marketing igazgatója szerint ez nemcsak a cég új nevének elismertetését alapozza meg, de arra is reflektál, hogy a piacon több új garantőr intézmény is megjelent, és az eddig csak a bankokkal kapcsolatban álló társaság a Garantiqa pályázati garancia termékével immár közvetlenül a vállalkozásokat célozza meg.

"Az új résztvevők kétségkívül növelik a garanciaszervezetekkel szemben támasztott követelményeket, és ez a szolgáltatások szélesítésére és a színvonaluk növelésére készteti a kínálati oldalt. Mindez a kkv-k, az önkormányzatok, végső soron a magyar gazdaság érdekeit szolgálja" - mondta Radnai György a társaság vezérigazgatója. A létszámában is egyre bővülő cég a jövőben is tartani fogja piacvezető pozícióját.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Igazgatósága:
(Vastag betűkkel az újonnan megválasztott tagokat)

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

1. dr. Radnai György
2. Pichler Ferenc
3. Lucz Zoltánné
4. Kállay László
5. dr. Nagy Zoltán
6. dr. Hadi László
7. Csomósné Balla Jolán
8. Bikszáné Hajdú Klára

9. dr. Csillik Péter
10. dr. Csuhaj V. Imre
11. Almási Ákos

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Felügyelő Bizottsága:

1. dr. Bathó Ferenc
2. Gondos Judit
3. Pogácsás Péter
4. dr. Szegedi Gyula
5. Pelyva Zsolt
6. Batta Kristófné
7. Krisán László

EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18