Európai vállalati rangsor született - a H&M az élen

Pénzcentrum
2008. április 11. 15:40

Az Interbrand nevű tanácsadócég először tette közé az európai kiskereskedelmi cégek márkaérték szerinti rangsorát. Az első helyre idén a svéd H&M, Európa második legnagyobb ruházati áruházlánca került.

A svéd H&M áruházláncot nevezte meg a kontinens (brand-et tekintve) legértékesebb vállalatának az Interbrand tegnap publikált rangsora, ezzel megelőzve fő riválisait, a Zara-t és a Marks and Spencer-t. A márka értéke a pénzügyi és brand elemzés adatai alapján 10.4 milliárd euró, ami jóval meghaladja a második helyezett francia Carrefour 6.6 milliárdos értékét.

Az Interbrand rangsorában az első öt helyezett közé három olyan kiskereskedelmi cég is került, amely kizárólag sajátmárkás terméket árul. Az H&M, az Ikea és a Marks and Spencer a vállalati értéken túl márkaismertségben is erős az öreg kontinensen.

A széleskörű márkaismertség nagyban segíti a külpiaci terjeszkedést, amit a rangsor első négy helyezettje ki is használ, mindegyikük jelentős nemzetközi érdekeltségekkel rendelkezik. Az ötödik helyezett M&S is a távol-keleti piacok felé vette az irányt, miután kínai és indiai vállalatokkal írt alá együttműködési megállapodást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05