Duplán kaszálnak a szélhámosok: legalább téged ne verjenek át!

Pénzcentrum
2008. április 10. 05:40

Ki ne szeretne meggazdagodni az internet segítségével, lehetőleg mindenféle munkavégzés nélkül?! A vágy a legtöbb világhálót járóban él, ezt pedig rengeteg szélhámos igyekszik kihasználni, ezáltal nekik valóban sikerülhet a pénzkeresés, a többségnek viszont csalódnia kell. A következőkben egy meglehetősen ingoványos területre irányítjuk a figyelmet: az online szerencsejátékokat vesszük górcső alá, ezen belül is egy széles körben terjesztett rulett-stratégia tökéletes helytelenségére világítunk rá, valamint leleplezzük, hogy a bizonyított működésképtelenség mellett hogyan lehetnek mégis hosszú távon sikeresek a szélhámosok, miért nem megy híre az átvágásnak!

Szerencsejáték = gazdagság?

Azért fókuszálunk elsősorban a szerencsejáték szegmensre, mert rengeteg emberrel el lehet hitetni, hogy a kaszinót márpedig le lehet győzni, csak egy tökéletes stratégia és némi fegyelem kell hozzá, és máris dőlhet a pénz. Sokan bedőlnek, a csalók pedig ezen a területen duplán nagyot kaszálhatnak, amint látni fogjuk!

Ha jobban belegondolunk, akkor persze beláthatjuk, hogy a kaszinóban játszott játékok egytől egyig negatív várható értékűek a játékos szemszögéből, azaz minél hosszabb távon játszik valaki, annál biztosabb, hogy mínuszban jön ki.

Vegyük például a rulettet és nézzük meg a nyereményszorzókat! A keréken alapvetően 37 szám található 0-36-ig. Ezek fogadás szempontjából többféleképpen fel vannak osztva: fekete-piros, alacsony-közepes-magas, a szorzók pedig úgy vannak ezekhez a fogadásokhoz társítva, hogy hosszú távon a kaszinó nyerjen. Nézzünk egy egyszerű példát, mely már kapcsolódik a leleplezett stratégiánkhoz!

Rulettet játszva, fókuszáljunk most csak az alacsony (1-12), közepes (13-24), magas (25-36) számokra való fogadásra. Egy ilyen tét háromszoros pénzt fizet és első látásra úgy tűnik, hogy pont 1/3 az esélye a helyes tippelésnek. Ne felejtsük el azonban, hogy ott van a 0 is, melyet egyik ilyen fogadás sem tartalmaz! Hosszútávon éppen a nulla mező jelenléte eredményezi a kaszinó előnyét (ez ugyanis például a piros-fekete, dupla vagy semmi játékban is le nem fedett eseményt jelent).

Ha a példa alapján (és persze józan eszünknél fogva egyébként is) elfogadjuk, hogy a kaszinók esetén a játékok nyereményszorzói úgy vannak meghatározva, hogy hosszútávon a kaszinó jöjjön ki nyereségesen az üzletből, akkor beláthatjuk, hogy minél többet játszunk, annál biztosabb, hogy veszítünk a bolton. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az félrevezet, nem kevés pénzért persze...

A "nyerő" stratégia: elég csak végiggondolni...

Mivel itt a tökéletes megalapozatlansága miatt csak felületesen vázoljuk a stratégiát, belinkeljük teljes, díszes változatában, egy ingyenes verzióban (merthogy ezt komoly pénzekért is árulják...):

http://www.andruchi.com/

Lényegében arról van szó, hogy csak az alacsony-közepes-magas mezőket játsszuk, mégpedig csakis akkor, amikor eljött az ideje (éppen ez lesz az egyik buktató...) Az egyik stratégia szerint 5 olyan kört kell várni, amikor vagy az alacsony, vagy a közepes, vagy a magas számok közül egy sem pörgött ki, azaz az utolsó 5 pörgetésben nem szerepelt az egyik kategória és ekkor kell lecsapni a lehetőségre és elkezdeni megjátszani a régen előfordult "tucatnyi számot". (Az óvatosabb "stratégák" 7 kör kivárást javasolnak, majd emailben biztatnak, hogy ha valami mégsem jött össze a "biztosan nyerő stratégiával", akkor akár 8 folyamatos kört is várhatunk a játékba avatkozás előtt.)

Ha végre játékba avatkozhatunk, mert megvolt egymás után az 5-7-8 (ki mennyiben hisz) kedvező kör, akkor a téteket a következő ütemezés szerint javasolt növelni, ha első pörgetésre nem lesz szerencsénk:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A stratégia kidolgozói 200 dolláros bankrollt javasolnak kezdésnek, ezt az egyenleget pedig 11 egymást követő sikertelen téttel le is nullázzuk a követett tanácsok értelmében. Ők természetesen azzal érvelnek, hogy ha már 7 kört kivártunk, akkor 18 egymást követő körben kellene, hogy ne forduljon elő az általunk játszott "tucatnyi szám", aminek valószínűsége nullához közeli.

A valóság ezzel szemben az, hogy teljesen irreleváns, hány kört vártunk ki, mivel a rulett golyónak nincs emlékezete, azaz minden egyes körben ugyanakkora valószínűséggel nyerünk. Ebben az esetben a 37 számból 12 jó nekünk, azaz 12/37 a nyerés valószínűsége minden pörgetésnél.

Ha elfogadjuk, hogy a kivárt körök száma érdektelen és csak a teljesen sötétben tapogatózók meggyőzésére szolgál, (akik nem látják be, hogy minden pörgetés független esemény valószínűség számítási szempontból) máris megkapjuk, hogy a csődhöz csak 11-szer kell sorozatban ugyanazt az eseményt sikertelenül játszani, melynek valószínűsége 1,5% alatti.

Mivel az esetek többségében a horogra csalt játékosok kezdetben szépen nyernek, meglehetősen nagyszámú pozitív visszajelzés érkezik a stratégiát áruló oldalakra, így még könnyebb eladni a terméket. Ha azonban jobban belegondolunk, könnyű rájönni, hogy az esetek 98,5%-ában ugyan nyerünk 1-2 dollárokat, azonban ha eljön a fennmaradó 1,5% (és hosszabb távon ez biztosra vehető), akkor egyszer vesztünk, de gyakorlatilag mindent! Egy negatív várható értékű játékot nem lehet megverni, meggazdagodni azonban meg lehet belőle, lássuk, hogyan teszik ezt a csalók!

Hogy kaszál duplán a szélhámos?

Ha valaki volt olyan szerencsétlen és pénzért vette a fent belinkelt "mérhetetlen okosságot", akkor közvetlenül is támogatta a nem éppen etikusan üzletelő réteget, ennél azonban a többség áttételesebben keresi kenyerét.

Az e-könyvek rendre tele vannak linkekkel, hogy a gazdagodás reményétől elbódult játékos-jelöltek egyetlen klikkeléssel beregisztrálhassanak az ajánlott kaszinóba, ez a művelet azonban pénzt hoz az új játékost szállítónak, azaz a stratégia terjesztőjének. Amint arról az alábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk, az online kaszinók nem sajnálják a pénzt a játékosokat beszervezőktől, így simán ebből a műfajból meg lehet élni, míg a gondolkodás nélkül játszók mindenüket elveszíthetik.

Milliókat lehet keresni egy saját pókeroldallal! Hogy lehet belevágni?

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem