27 °C Budapest

Duplán kaszálnak a szélhámosok: legalább téged ne verjenek át!

Pénzcentrum
2008. április 10. 05:40

Ki ne szeretne meggazdagodni az internet segítségével, lehetőleg mindenféle munkavégzés nélkül?! A vágy a legtöbb világhálót járóban él, ezt pedig rengeteg szélhámos igyekszik kihasználni, ezáltal nekik valóban sikerülhet a pénzkeresés, a többségnek viszont csalódnia kell. A következőkben egy meglehetősen ingoványos területre irányítjuk a figyelmet: az online szerencsejátékokat vesszük górcső alá, ezen belül is egy széles körben terjesztett rulett-stratégia tökéletes helytelenségére világítunk rá, valamint leleplezzük, hogy a bizonyított működésképtelenség mellett hogyan lehetnek mégis hosszú távon sikeresek a szélhámosok, miért nem megy híre az átvágásnak!

Szerencsejáték = gazdagság?

Azért fókuszálunk elsősorban a szerencsejáték szegmensre, mert rengeteg emberrel el lehet hitetni, hogy a kaszinót márpedig le lehet győzni, csak egy tökéletes stratégia és némi fegyelem kell hozzá, és máris dőlhet a pénz. Sokan bedőlnek, a csalók pedig ezen a területen duplán nagyot kaszálhatnak, amint látni fogjuk!

Ha jobban belegondolunk, akkor persze beláthatjuk, hogy a kaszinóban játszott játékok egytől egyig negatív várható értékűek a játékos szemszögéből, azaz minél hosszabb távon játszik valaki, annál biztosabb, hogy mínuszban jön ki.

Vegyük például a rulettet és nézzük meg a nyereményszorzókat! A keréken alapvetően 37 szám található 0-36-ig. Ezek fogadás szempontjából többféleképpen fel vannak osztva: fekete-piros, alacsony-közepes-magas, a szorzók pedig úgy vannak ezekhez a fogadásokhoz társítva, hogy hosszú távon a kaszinó nyerjen. Nézzünk egy egyszerű példát, mely már kapcsolódik a leleplezett stratégiánkhoz!

Rulettet játszva, fókuszáljunk most csak az alacsony (1-12), közepes (13-24), magas (25-36) számokra való fogadásra. Egy ilyen tét háromszoros pénzt fizet és első látásra úgy tűnik, hogy pont 1/3 az esélye a helyes tippelésnek. Ne felejtsük el azonban, hogy ott van a 0 is, melyet egyik ilyen fogadás sem tartalmaz! Hosszútávon éppen a nulla mező jelenléte eredményezi a kaszinó előnyét (ez ugyanis például a piros-fekete, dupla vagy semmi játékban is le nem fedett eseményt jelent).

Ha a példa alapján (és persze józan eszünknél fogva egyébként is) elfogadjuk, hogy a kaszinók esetén a játékok nyereményszorzói úgy vannak meghatározva, hogy hosszútávon a kaszinó jöjjön ki nyereségesen az üzletből, akkor beláthatjuk, hogy minél többet játszunk, annál biztosabb, hogy veszítünk a bolton. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az félrevezet, nem kevés pénzért persze...

A "nyerő" stratégia: elég csak végiggondolni...

Mivel itt a tökéletes megalapozatlansága miatt csak felületesen vázoljuk a stratégiát, belinkeljük teljes, díszes változatában, egy ingyenes verzióban (merthogy ezt komoly pénzekért is árulják...):

http://www.andruchi.com/

Lényegében arról van szó, hogy csak az alacsony-közepes-magas mezőket játsszuk, mégpedig csakis akkor, amikor eljött az ideje (éppen ez lesz az egyik buktató...) Az egyik stratégia szerint 5 olyan kört kell várni, amikor vagy az alacsony, vagy a közepes, vagy a magas számok közül egy sem pörgött ki, azaz az utolsó 5 pörgetésben nem szerepelt az egyik kategória és ekkor kell lecsapni a lehetőségre és elkezdeni megjátszani a régen előfordult "tucatnyi számot". (Az óvatosabb "stratégák" 7 kör kivárást javasolnak, majd emailben biztatnak, hogy ha valami mégsem jött össze a "biztosan nyerő stratégiával", akkor akár 8 folyamatos kört is várhatunk a játékba avatkozás előtt.)

Ha végre játékba avatkozhatunk, mert megvolt egymás után az 5-7-8 (ki mennyiben hisz) kedvező kör, akkor a téteket a következő ütemezés szerint javasolt növelni, ha első pörgetésre nem lesz szerencsénk:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A stratégia kidolgozói 200 dolláros bankrollt javasolnak kezdésnek, ezt az egyenleget pedig 11 egymást követő sikertelen téttel le is nullázzuk a követett tanácsok értelmében. Ők természetesen azzal érvelnek, hogy ha már 7 kört kivártunk, akkor 18 egymást követő körben kellene, hogy ne forduljon elő az általunk játszott "tucatnyi szám", aminek valószínűsége nullához közeli.

A valóság ezzel szemben az, hogy teljesen irreleváns, hány kört vártunk ki, mivel a rulett golyónak nincs emlékezete, azaz minden egyes körben ugyanakkora valószínűséggel nyerünk. Ebben az esetben a 37 számból 12 jó nekünk, azaz 12/37 a nyerés valószínűsége minden pörgetésnél.

Ha elfogadjuk, hogy a kivárt körök száma érdektelen és csak a teljesen sötétben tapogatózók meggyőzésére szolgál, (akik nem látják be, hogy minden pörgetés független esemény valószínűség számítási szempontból) máris megkapjuk, hogy a csődhöz csak 11-szer kell sorozatban ugyanazt az eseményt sikertelenül játszani, melynek valószínűsége 1,5% alatti.

Mivel az esetek többségében a horogra csalt játékosok kezdetben szépen nyernek, meglehetősen nagyszámú pozitív visszajelzés érkezik a stratégiát áruló oldalakra, így még könnyebb eladni a terméket. Ha azonban jobban belegondolunk, könnyű rájönni, hogy az esetek 98,5%-ában ugyan nyerünk 1-2 dollárokat, azonban ha eljön a fennmaradó 1,5% (és hosszabb távon ez biztosra vehető), akkor egyszer vesztünk, de gyakorlatilag mindent! Egy negatív várható értékű játékot nem lehet megverni, meggazdagodni azonban meg lehet belőle, lássuk, hogyan teszik ezt a csalók!

Hogy kaszál duplán a szélhámos?

Ha valaki volt olyan szerencsétlen és pénzért vette a fent belinkelt "mérhetetlen okosságot", akkor közvetlenül is támogatta a nem éppen etikusan üzletelő réteget, ennél azonban a többség áttételesebben keresi kenyerét.

Az e-könyvek rendre tele vannak linkekkel, hogy a gazdagodás reményétől elbódult játékos-jelöltek egyetlen klikkeléssel beregisztrálhassanak az ajánlott kaszinóba, ez a művelet azonban pénzt hoz az új játékost szállítónak, azaz a stratégia terjesztőjének. Amint arról az alábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk, az online kaszinók nem sajnálják a pénzt a játékosokat beszervezőktől, így simán ebből a műfajból meg lehet élni, míg a gondolkodás nélkül játszók mindenüket elveszíthetik.

Milliókat lehet keresni egy saját pókeroldallal! Hogy lehet belevágni?

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. július 17. 20:37
Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy h...
MEDIA1  |  2024. július 17. 19:07
A Lánczi Tamás vezette hivatal újabb elemzésben tekintette át a kormányfüggetlen sajtó egyes tartalm...
MNB Intézet  |  2024. július 17. 13:51
Sok kutatás igazolja, hogy számos dolgot férfiakra terveztek, és ez hátrányosan érinti a nőket. A fe...
Holdblog  |  2024. július 17. 07:40
Új tőzsdét akar indítani a világ legnagyobb magántőkealap-kezelője és az első számú hedge fund. De m...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 17. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm