24 °C Budapest

Gyorsan bővülő termékkínálat a Hitelgarancia Zrt.-nél

Pénzcentrum
2008. április 9. 10:59

Az előző években realizált célok és eredmények fényében aktualizálja 2008-2011 közötti időszakra vonatkozó üzleti stratégiát a Hitelgarancia Zrt. A társaság garanciavállalásainak volumene az elmúlt évben 30 százalékkal nőtt, így a portfolió a 2007-es év végén megközelítette a 330 milliárd forintot. A hitelek fedezeti oldalának megerősítésével a cég a KKV-k széles körének hitelhez jutását mozdította elő - áll a társaság közleményében.

A Hitelgarancia Zrt. küldetése és stratégiai célja, hogy szolgáltatásaival segítse a kkv-k és az önkormányzatok fejlődését és működőképességük feltételeinek javítását oly módon, hogy eredményes gazdálkodást folytatva, megőrizze tőkéjét. A társaság arra törekszik, hogy a már meglévő kkv és önkormányzati garanciatermékek körében még színvonalasabban tudja az igényeket kielégíteni, hiszen fontos cél a gazdálkodó szervezetek és önkormányzatok hazai és európai uniós forráshoz jutásának készfizető kezességvállalással történő elősegítése. Ezáltal támogatva a szektor fejlődését és a gazdasági növekedését. Mindez közvetett módon hozzájárul a költségvetés bevételeinek növekedéséhez.

Változatlanul fontos stratégiai elképzelés a piaci igényeknek megfelelő termékszerkezet bővítése. Szintén a tervek szerint a szolgáltatások mintegy 90%-át továbbra is állami viszontgaranciával kívánják garantálni, illetve egyéb garanciatermékek esetén viszontgaranciát nyújtó szervezetek bevonásával tervezi a társaság mérsékelni a kockázatot. A HG Zrt. állami viszontgaranciával vállalt kezességének áttételes hatása 1 forint költségvetési viszontgarancia 31-36 forint adó- és járulékbevételt jelent.

"A Hitelgarancia Zrt. pénzügyi helyzete rendkívül stabil. Jegyzett tőkéje 4.812 millió forint, saját tőkéje 2007. végére elérte a 26.027 millió forintot, mérleg szerinti eredménye pedig 1.581 millió forint. S bár a tavalyi évben jelentősen átalakult a garanciapiac, hiszen számos új intézmény kezdte meg működését, társaságunk továbbra is tartja piacvezető pozícióját. Az új résztvevők azonban kétségkívül növelik a garanciaszervezetekkel szemben támasztott követelményeket, mely a szolgáltatások szélesítésére és a színvonaluk növelésére késztett valamennyiünket. Mindez a kkv-k, az önkormányzatok, s így a magyar és európai gazdaság érdekeit szolgálja." - mondta Radnai György a társaság vezérigazgatója.

A Hitelgarancia Zrt. középtávú stratégiájában megfogalmazott célok Magyarország 2007-2011 közötti időszakára vonatkozó konvergencia program, illetve az Új Magyarország fejlesztési Terv (2007-2013) helyzetértékelésére és prognózisára tekintettel kerültek meghatározásra.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem