7 °C Budapest

Gyorsan bővülő termékkínálat a Hitelgarancia Zrt.-nél

Pénzcentrum
2008. április 9. 10:59

Az előző években realizált célok és eredmények fényében aktualizálja 2008-2011 közötti időszakra vonatkozó üzleti stratégiát a Hitelgarancia Zrt. A társaság garanciavállalásainak volumene az elmúlt évben 30 százalékkal nőtt, így a portfolió a 2007-es év végén megközelítette a 330 milliárd forintot. A hitelek fedezeti oldalának megerősítésével a cég a KKV-k széles körének hitelhez jutását mozdította elő - áll a társaság közleményében.

A Hitelgarancia Zrt. küldetése és stratégiai célja, hogy szolgáltatásaival segítse a kkv-k és az önkormányzatok fejlődését és működőképességük feltételeinek javítását oly módon, hogy eredményes gazdálkodást folytatva, megőrizze tőkéjét. A társaság arra törekszik, hogy a már meglévő kkv és önkormányzati garanciatermékek körében még színvonalasabban tudja az igényeket kielégíteni, hiszen fontos cél a gazdálkodó szervezetek és önkormányzatok hazai és európai uniós forráshoz jutásának készfizető kezességvállalással történő elősegítése. Ezáltal támogatva a szektor fejlődését és a gazdasági növekedését. Mindez közvetett módon hozzájárul a költségvetés bevételeinek növekedéséhez.

Változatlanul fontos stratégiai elképzelés a piaci igényeknek megfelelő termékszerkezet bővítése. Szintén a tervek szerint a szolgáltatások mintegy 90%-át továbbra is állami viszontgaranciával kívánják garantálni, illetve egyéb garanciatermékek esetén viszontgaranciát nyújtó szervezetek bevonásával tervezi a társaság mérsékelni a kockázatot. A HG Zrt. állami viszontgaranciával vállalt kezességének áttételes hatása 1 forint költségvetési viszontgarancia 31-36 forint adó- és járulékbevételt jelent.

"A Hitelgarancia Zrt. pénzügyi helyzete rendkívül stabil. Jegyzett tőkéje 4.812 millió forint, saját tőkéje 2007. végére elérte a 26.027 millió forintot, mérleg szerinti eredménye pedig 1.581 millió forint. S bár a tavalyi évben jelentősen átalakult a garanciapiac, hiszen számos új intézmény kezdte meg működését, társaságunk továbbra is tartja piacvezető pozícióját. Az új résztvevők azonban kétségkívül növelik a garanciaszervezetekkel szemben támasztott követelményeket, mely a szolgáltatások szélesítésére és a színvonaluk növelésére késztett valamennyiünket. Mindez a kkv-k, az önkormányzatok, s így a magyar és európai gazdaság érdekeit szolgálja." - mondta Radnai György a társaság vezérigazgatója.

A Hitelgarancia Zrt. középtávú stratégiájában megfogalmazott célok Magyarország 2007-2011 közötti időszakára vonatkozó konvergencia program, illetve az Új Magyarország fejlesztési Terv (2007-2013) helyzetértékelésére és prognózisára tekintettel kerültek meghatározásra.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem