23 °C Budapest

Pénzbomba márciusban

Pénzcentrum
2008. március 7. 05:40

Természetesen márciusban is robbanhat a pályázati pénzbomba, folyamatosan nyílnak új, zárulnak be régi kiírások. Mozgás tehát mindig van, nekünk pedig nem érdemes lemaradni, hiszen minden lehetőséget meg kell ragadni, ami vállalkozásunk számára megadatik.

Hová küldhetjük a dokumentumokat?

Mint azt már a korábbiakban említettük, a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda február elsejével beolvadt a Nemzeti Kutatási és Techonlógiai Hivatalba (NKTH). Ennek kapcsán az NKTH arra hívta fel a figyelmet, hogy a pályázatkezelési feladatokat a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. vette át, így az új működés során a pályázatokkal kapcsolatos minden dokumentumot postai úton kell feladni, a MAG Zrt. címére.

Mi új van a piacon?

Már megjelentek az új, szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztésének támogatását szolgáló regionális kiírások is, igaz ezekre csupán később, április 30-tól lehet igénylést benyújtani.


Az NKTH honlapján megjelentek a legújabb kormányközi tudományos és technológiai együttműködés keretében a kutatás-fejlesztési projektek kutatócseréjének támogatására irányuló kiírások. A pályázatok a tudományos és technológiai együttműködéseket (TéT) kívánja elősegíteni. Az együttműködési támogatások keretében nyújtott támogatások projektenként maximum 5 millió forintot tehetnek ki, a támogatás időtartama pedig maximálisan 2 év.


A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével meghirdette a Magyar Formatervezési Díj elnyerésére irányuló pályázatát. Összesen 4 kategória keretében lehet pályázatot benyújtani:
• Termék: kereskedelmi forgalomban kapható, kis és nagy szériában gyártott termékek, illetve termékrendszerek.
• Vizuális kommunikáció: termékek, termékrendszerek, szolgáltatások megvalósult, komplex vizuális arculata, beleértve a csomagolási és információs rendszereket, valamint a számítógéppel készült, interaktív alkalmazásokat is.
• Terv: Kereskedelmi forgalomban még nem kapható, megvalósításra érett termékötletek terve, makett vagy prototípus formájában, továbbá a vizuális kommunikáció területére tartozó tervek.
• Diák: A hazai felsőfokú oktatási intézmények tervezőképzésében résztvevő diákok által, hallgatói jogviszony keretében megvalósult terméktervezés, illetve a vizuális kommunikáció területén készített alkotások.

Az április 25-ig benyújtott pályázatok értékelése két fordulóban történik, a második forduló után derül ki, hogy mely alkotások nyerik el kategóriánként a legszínvonalasabb alkotásnak járó elismerést. Az ezzel járó pénzjutalom a köztisztviselői törvényben megállapított mindenkori illetményalap tizenötszörösének megfelelő összeg.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megjelent a Nemzeti Technológiai Program végleges pályázati kiírása, ennek alapján a beadási határidő március 25-ére módosult. A program lényege, hogy a korábbi Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok és a Jedlik Ányos program folytatásaként támogassa a felhasználás orientált kutatás-fejlesztési tevékenységeket.

A program idei két meghirdetésére a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap terhére 18 milliárd forint keretösszeget biztosítanak, ebből várhatóan 25-45 pályamű részesülhet támogatásban. A megvalósítani kívánt projekt futamideje minimum 18, de maximum 48 hónap lehet, az igényelhető összeg pedig 200 és 1000 millió forint között mozoghat.

Gyorsan kell cselekedni

A hónapban több pályázat is lejár, nem árt, ha tudjuk, meddig lehet benyújtani igényléseinket. Így a KMOP-2007-3.2.3.-as, az erdei iskolai hálózatok infrastrukturális fejlesztését célzó kiírására március 28-ig lehet pályázni. A rendelkezésre álló 645,6 millió forintos keretből 90-100 százalékos támogatási intenzitás mellett 10-65 millió forintot lehet igényelni.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?